Diari Més

Economia

La pandèmia ajorna la presentació de comptes de 10.500 empreses tarragonines

A causa de la Covid, les companyies tenen tres mesos a partir de l'1 de juny per formular els seus resultats anuals

Pla tres quarts d'un treballador de l'empresa subministres Carmelo, que ha reprès l'activitat, a Sant Martí de Tous.

Un 11% de les empreses familiars pensa tancar i la meitat preveu problemes de liquiditatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 130.000 empreses a Catalunya han vist alterada la formulació i presentació dels seus comptes anuals com a conseqüència de la declaració de l'estat d'alarma per la pandèmia de la Covid-19.D'aquestes més de 97.000 són de la província de Barcelona, unes 15.000 de Girona, 10.500 de Tarragona i prop de 9.000 de Lleida, segons el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC).

Els comptes relatius a l'exercici 2019 podien formular-se fins al 31 de març, però a causa de la crisi sanitària les empreses disposaran de tres mesos a partir de l'1 de juny per elaborar els seus resultats anuals i de dos mesos més per a la seva aprovació.

L'any passat es van realitzar 8.285 informes d'auditoria a Catalunya, que també veuran modificades aquest any les pautes d'elaboració.

«L'auditor de comptes haurà de verificar si les explicacions contingudes a l'apartat 'Fets posteriors de la memòria' són suficients i s'inclouen tots els elements necessaris per a reflectir de manera fidel la imatge de la companyia auditada», explica el president del CCJCC, Antoni Gómez.

L'expert destaca així mateix el «paper rellevant» dels informes d'auditoria en l'accés de les empreses als ajuts ICO, així com en la renovació de les línies de crèdit.

tracking