Diari Més

Reconeixement

Dos olis de Tarragona, distingits amb els premis Aliments d'Espanya

Els guardons posen en valor la qualitat d'olis d'oliva verge extra produïts al país durant la campanya 2019-2020

L'Aureum Morrut de la cooperativa Soldebre, el Montsagre picual d'Horta de Sant Joan i l'Oleum Naturale de Rasquera són els tres olis inclosos en la prestigiosa guia italiana.

oliPixaBay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) ha concedit els premis «Aliments d'Espanya» per reconèixer la qualitat d'olis d'oliva verge extra produïts al país durant la campanya 2019-2020, dos dels quals han recaigut en productes elaborats a la demarcació de Tarragona.

El guardó té per objectiu revaloritzar aquests olis, reconèixer els productors i afavorir entre els consumidors el coneixement d'aquest aliment, segons un comunicat difós aquest divendres pel MAPA.

El premi especial «Aliments d'Espanya» ha estat per al presentat pel Cortijo de Suerte Alta, d'Albendín-Baena (Còrdova), després d'haver rebut la major puntuació organolèptica en el tast cec en la modalitat fruitat verd amarg.

En aquesta mateixa categoria, han resultat finalistes l'Almazara de Muela, de Priego de Còrdova (Còrdova); i la Societat Cooperativa Andalusa San Vicente, de Mogón (Jaén).

Com a fruitat verd dolç, ha estat reconegut l'oli d'Olivapalacios, de Bolaños de Calatrava (Ciutat Real); amb els finalistes Manuel Molina Muñoz e Hijos, d'Almedilla (Còrdova); i Olis Finca La Torre, de Bobadilla (Màlaga).

En la modalitat de fruitat madur, el guardó ha recaigut en l'oli d'Agricola i Caixa Agrària i Seccio Credit de Riudecanyes, de Riudecanyes (Tarragona); amb els finalistes Pago Peñarrubia, d'Albacete; i Agricola i Caixa Agrària i Seccio Credit de la Selva del Camp-Coselva, de la Selva del Camp (Baix Camp).

El procediment de selecció dels olis, inclosa l'avaluació sensorial i la valoració fisicoquímica, s'ha desenvolupat al Laboratori Agroalimentari del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Al concurs s'han presentat 55 mostres, segons el MAPA, que ha subratllat que en totes elles s'ha garantit la traçabilitat i l'anonimat.

tracking