Diari Més

Quaranta residències catalanes encara estan en situació greu de coronavirus

A la demarcació de Tarragona, 65 centres no han tingut cap resident contagiat mentre que 13 es troben en fase d'estabilització

Façana e

La Residència Hospital Sant Antoni Abat de l'Arboç, lliure de coronaviruscedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 40 residències de gent gran, del miler que hi ha a Catalunya, es troben encara en situació greu de coronavirus, amb persones infectades i sense permetre les visites, segons dades recopilades per Efe del Departament de Salut.

279 geriàtrics més tenen contagiats però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la majoria, 727 estan lliures de virus.

El Departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, ambre (taronja) per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització i verd les que no tenen cap contagiat.

La demarcació de Tarragona, per la seva banda, no compta amb cap centre que es trobi en situació greu. En fase d'estabilització hi ha onze residències al Camp de Tarragona i dues a les Terres de l'Ebre. Mentre que 65 centres del territori no han tingut cap contagiat per Covid-19.

La classificació del Departament s'actualitza cada setmana i d'elles depèn que es pugui entrar a visitar els residents als geriàtrics, que són aproximadament uns 55.000 a tot Catalunya.

Fins avui han mort a les residències catalanes gairebé 4.100 persones, sense comptar els residents que han mort en els hospitals, el que suposa que més del 10% de les persones que vivien en geriàtrics haurien mort per aquesta epidèmia.

La ciutat de Barcelona és la que té més residències qualificades amb el color vermell, 17, seguida de la regió sanitària Metropolitana Nord, amb 15, mentre que hi ha quatre a la Catalunya Central, 3 a Lleida i una a l'Alt Pirineu-Aran.

Totes les regions sanitàries tenen al menys una residència en situació ambre, mentre que és la regió Metropolitana Nord la que té més geriàtrics lliures de coronavirus (217).

.tg {border-collapse:collapse;border-color:#9ABAD9;border-spacing:0;margin:0px auto;} .tg td{background-color:#EBF5FF;border-color:#9ABAD9;border-style:solid;border-width:1px;color:#444; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg th{background-color:#409cff;border-color:#9ABAD9;border-style:solid;border-width:1px;color:#fff; font-family:Arial, sans-serif;font-size:14px;font-weight:normal;overflow:hidden;padding:10px 5px;word-break:normal;} .tg .tg-1wig{font-weight:bold;text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-hmp3{background-color:#D2E4FC;text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-mb3i{background-color:#D2E4FC;text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-lqy6{text-align:right;vertical-align:top} .tg .tg-0lax{text-align:left;vertical-align:top} .tg .tg-l2oz{font-weight:bold;text-align:right;vertical-align:top} @media screen and (max-width: 767px) {.tg {width: auto !important;}.tg col {width: auto !important;}.tg-wrap {overflow-x: auto;-webkit-overflow-scrolling: touch;margin: auto 0px;}}

valorar Alt Pirineu i Aran 12 1 1 Barcelona ciutat 81 167 17 Camp de Tarragona 49 11 Catalunya Central 55 38 4 Girona 104 9 1 Lleida 60 10 3 Metropolitana Nord 217 13 15 6 Metropolitana Sud 133 28 Terres de l'Ebre 16 2 Total 727 279 40 7

tracking