Diari Més

Societat

Apareixen nou tràilers escocesos amb material de fira a la Costa Daurada

Els gremis catalans s'han reunit en un aparcament per avisar-los que no podien instal·lar-s’hi ja que ells ara mateix tampoc poden treballar

Els firaires locals s'han presentat per la presència dels tràilers.

Apareixen nou tràilers escocesos amb material de fira a la Costa DauradaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d’associats als gremis de firaires de Tarragona, Lleida, Barcelona i Girona s'han reunit aquest dijous en un aparcament a tocar de la Cooperativa agrícola de Cambrils alertats per la presència de fins a nou tràilers de l’empresa Global Events & Attractions. Aquesta companyia escocesa, segons el seguiment dels mateixos firaires locals, hauria sortit del Regne Unit el passat diumenge malgrat les restriccions de mobilitat entre països i aquest dimecres es van aturar en un aparcament de l’encreuament conegut com lesQuatre carreteres, al mateix municipi. Dijous al migdia s'han traslladaa al costat de la Cooperativa, on ha començat una discussió que ha fet necessària la mediació dels Mossos d’Esquadra. Segons fonts de l’Ajuntament de Vila-seca, un representant local de l’empresa va entrar una instància el dia 12 de juny demanant instal·lar-se a la Pineda del 4 de juliol a l’1 de setembre. Telefònicament un tècnic els va dir que aquesta activitat no es podia fer, però encara no hi ha una resposta oficial.
Javier Delgado, associat als gremis de Lleida, Tarragona i Barcelona, explica a Diari Més que havien esbrinat després de parlar amb l’empresa la seva intenció i que, un cop advertits que no podien treballar a causa de les mesures contra les aglomeracions, aquests marxarien a partir de demà divendres cap al seu país. «No consentirem que s’hi instal·lin», assenyalava Delgado, «no hi ha permís per funcionar fins al setembre i nosaltres estem aturats, no entenem què hi fan aquí». Segons informaven, havien vingut amb diversos camions transportant una nòria gegant, un volador, uns autos de xoc i una altra atracció de caiguda lliure, entre d’altres. «Estan anul·lant les festes majors i fins que no s’activin els esdeveniments amb aglomeracions no es podrà treballar», afirmaaquest firaire, com la resta, indignat davant la possibilitat que empreses estrangeres poguessin treballar en aquesta situació. Segons Delgado, no és la primera vegada que Global Events & Attractions aterra a la Costa Daurada, ja que també hi van ser l’any passat.
Fonts dels Mossos d’Esquadra informen que la seva actuació s'ha focalitzat en «mediar entre firaires» i que no s’ha produït «cap agressió». El mateix cos policial no ha informat de cap denúncia pel presumpte trencament de les restriccions de mobilitat.
tracking