Diari Més

Turisme

Només el 25% dels hotels de la Costa Daurada central obren el dia 22

El 50% del parc hoteler de Salou, Cambrils i la Pineda estarà obert el 10 de juliol, el que suposa el 35% de les habitacions

Imatge de l'hotel Best Marítim.

Només el 25% dels hotels de la Costa Daurada central obren el dia 22Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només un 25% dels hotels que pertanyen a l’Associació hotelera Salou-Cambrils-la Pineda –que té 87 membres– tenen previst obrir de cara al 22 de juny, abans de la festivitat de Sant Joan, l’endemà de la finalització de l’estat d’alarma i quan s’espera que s’aixequin bona part de les restriccions de mobilitat dins del país i s’obrin les fronteres amb la Unió Europea, amb la qual cosa es permetrà l’entrada de turistes. D’altra banda, entre el 3 i el 10 de juliol anirà obrint un altre 25%, la meitat dels establiments de la Costa Daurada central. Així i tot, només estarà disponible un 35% aproximadament de la capacitat d’habitacions d’aquesta zona turística, ja que en aquesta primera tongada d’obertura els hotels més petits o que no pertanyen a cap grup es veuen abocats a iniciar la temporada.

Les cadenes hoteleres que operen a la Costa Daurada central tenen prevista una obertura progressiva d’establiments segons com es vagi comportant la demanda a mesura que avança la temporada turística. Alguna d’aquestes cadenes ja han començat a obrir. El principal grup a la Costa Daurada central –amb 13 hotels–, Best Hotels, ja ha anunciat l’obertura del Best Marítim de Vilafortuny (Cambrils), el 19 de juny. Aquesta cadena era la primera a rebre turistes durant la fase 3 de desescalada a la Costa Daurada el 5 de juny, quan va obrir portes el Best Terramarina de la Pineda. Entre el 26 de juny i el 3 de juliol obrirà tres més: el Best Cap Salou, Best Da Vinci i Best Michelangelo. «L’altre 50% dels hotels que restaran per obrir a partir del 10 de juliol són de cadenes hoteleres. Comencen obrint només una part dels seus establiments i, segons com vagi, obriran la resta», explica Xavier Roig, president de l’Associació hotelera Salou-Cambrils i la Pineda. Roig posa com a exemple l’estratègia de la cadena que ell mateix presideix, 4R Hotels: «El 3 de juliol obrirem el 4R Salou Park 1, el Gran Europe de Coma-ruga (Calafell) i el Meridià Mar (Hospitalet de l’Infant). Obrim un a cada una de les poblacions on tenim presència i que suposen una oferta diferent i, segons com vagin les reserves, obrirem en una població o una altra», assegura.

«Si ve gent durant els mesos de juliol i agost, almenys podrem donar feina als empleats que tenim, perquè la idea és poder seguir treballant. A partir de l’1 de juliol s’acaben els ERTO al sector turístic. Per sort, la majoria ens en vam poder acollir perquè, quinze dies abans de la Setmana Santa. ja estàvem oberts fent preparatius. Esperem que els treballadors fixos discontinus es puguin acollir als ajuts estatals, els quals sembla que continuaran», diu Roig, qui tot i que no s’aventura a quantificar les pèrdues per la crisi desfermada per la COVID-19, no s’amaga a reconèixer que aquest «és i serà un any desastrós».

D’altra banda, Xavier Roig, descarta totalment la possibilitat d’allargar la temporada turística: «Durant els mesos d’octubre i novembre estem en mans de les planificacions aèries i difícilment els xàrters allargaran la temporada». «Hem de tocar de peus a terra i ser realistes, el nostre sector està molt tocat. Estem en un any molt estrany, però l’esperança i la il·lusió és l’últim que es perd», conclou Roig.

Càmpings

Una situació ben diferent viuran els càmpings de la demarcació de Tarragona en els pròxims dies per la seva condició d’empreses familiars en la gran majoria. Tots hauran obert abans del 23 de juny. El darrer de la província a fer-ho serà el Camping & Resort Sangulí Salou, el qual obrirà el 26 de juny.

L’hotel Best Marítim obre portes el pròxim divendres a Cambrils

La cadena Best Hotels anunciava ahir que l’hotel BEST Marítim, de quatre estrelles i a primera línia de la platja de Vilafortuny, serà una dels primers que obrirà les portes a Cambrils, ho farà el divendres 19 de juny. Oferirà els serveis habituals aplicant les noves directrius recomanades per el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), a més del seu propi protocol intern.

tracking