Diari Més

Societat

L'invent casolà de dos creixellencs que permet atansar les abraçades en temps de la Covid-19

S'ha instal·lat a la residència l'Ermita de Creixell, que els va fer l'encàrrec i els va facilitar els materials

'La finestra de les abraçades'

L'invent casolà de dos creixellencs que permet atansar les abraçades en temps de la Covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'La finestra de les abraçades'. Aquest és el nom amb el qual han batejat l'enginy casolà que dos veïns de Creixell han construït i que permet, en plena pandèmia de la Covid-19, fer més properes les abraçades amb familiars.

Va ser un encàrrec que la residència l'Ermita de Creixell va fer a l'AndrésAlarcóni el JordiGolderosi que van acceptar immediatament. De fet, l'Andrésté la seva mare ingressada a la residència i la proposta va representar un repte també personal.

La residència va facilitar-los els materials. En aquest sentit, l'empresa Industrial Sedó de la Riera de Gaià ha estat l'encarregada de proporcionar, de manera altruista, els plàstics necessaris.

El muntatge és senzill: fustes, plàstic transparent i mànigues de plàstic a banda i banda del plafó permeten unes abraçades que, com explica la directora del centre,BelénMartínez, «no et toques, però sents veritablement l'abraçada».

Les primeres proves, comenta Martínez, «les hem fet amb la mare de l'Andrési els treballadors de la casa», i afegia, «a partir de demà serà el torn dels familiars dels residents, als quals ja els hem convocat amb cita prèvia».

La directora d ela residència amb Jordi Golderos i Andrés Alarcón.

L'invent casolà de dos creixellencs que permet atansar les abraçades en temps de la Covid-19Cedida

tracking