Diari Més

Societat

L'Ajuntament de Salou desallotjarà Omar per ampliar un aparcament

L’home, que ocupa des de fa un parell d’anys una caseta al costat de les vies de tren al carrer Berlin, haurà de marxar avui

Omar Mohammed Yaki, a la caseta on viu al costat de les vies, a tocar del carrer Berlín de Salou.

L'Ajuntament de Salou desallotjarà Omar per ampliar un aparcamentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Omar Mohammed Yaki, un veí de Salou que resideix des de fa dos anys en una caseta de Renfe, haurà de marxar-ne avui a causa d’unes obres de l’Ajuntament de Salou. Concretament, segons fonts municipals, el projecte a què van destinats els terrenys al costat de la via del tren –ara sense servei– és l’ampliació de l’aparcament dissuassori que ja hi ha al costat, al final del carrer Berlín.

El pla d’inversions pel mandat 2019-2023 de l’Ajuntament de Salou fixa un pla de millora de l’asfalt en els terrenys on ara hi ha vegetació. La voluntat de l’Ajuntament és enderrocar la caseta on viu Omar i diu que no ho farà fins que no pugui reallotjar-lo. Segons la Policia Local, l’ampliació de l’aparcament és una mesura que «afavoreix l’interès general de la població, atesa la manca de llocs per aparcar que hi ha al parc urbà i que està contemplada al nou Pla de Mobilitat per descongestionar el centre del municipi». El cos policial afegeix que ha rebut queixes veïnals d’accions «que poden posar en perill tant la seva seguretat com la dels mateixos veïns com, per exemple, fer fogueres per escalfar-se». Per contra, el mateix Ajuntament deia la setmana passada que no havia rebut cap queixa sobre aquest home, que pateix problemes de mobilitat.

Atenció de Serveis Socials

La Policia Local era conscient que Omar vivia en aquesta caseta i fins i tot l’havien ajudat en diverses ocasions i li preguntaven quotidianament el seu estat de salut. Per la seva banda, l’home es queixava que des de Serveis Socials de l’Ajuntament no l’havien ajudat, mentre que el govern va dir ahir en un comunicat que ell no havia demanat mai cap ajuda. Un cop coneguda l’amenaça de desallotjament –inicialment sense identificar-se–, Serveis Socials ha intentat trobar-li una alternativa provisional d’allotjament. Va ser ahir dimecres al matí quan diversos agents es van presentar al lloc per negociar la seva sortida i es preveu que sigui finalment avui quan, havent recollit les seves pertinences, marxi finalment de la caseta on ha viscut sense subministrament d’aigua ni de llum.

Diumenge passat es va fer una concentració per part de l’associació que l’ha ajudat darrerament, Ni uno menos, exigint una «solució» al consistori. Una solució definitiva per tal que no només tingui un sostre sinó també que es pugui empadronar i aconseguir així que l’atenguin al sistema públic de salut.

tracking