Diari Més

Enoturisme

Tornar a despertar els sentits al Priorat

Aquest cap de setmana es pot gaudir d’una experiència única al celler Clos Figueras de Gratallops

Christopher Cannan i Anne-Joséphine Cannan, el fundador i la responsable de Clos Figueras.

Tornar a despertar els sentits al PrioratCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fase 2 de desconfinament que afecta el nostre territori ha permès a les iniciatives turístiques reprendre la seva activitat, per bé que en formats més reduiïts i condicionats per les mesures de seguretat exigides. En aquest context, s’han reactivat també les experiències exclusives, pensades i dissenyades en petit format, com la que acollirà aquest mateix dissabte el celler Clos Figueras de Gratallops.

L’experiència consisteix en una visita privada al celler de la mà del seu propietari, Christopher Cannan, qui també és fundador de la companyia d’exportació de vins Europvin, amb seu a Bordeus. Cannan va ser el primer que va comercialitzar el vi del Priorat a escala internacional. Concretament, va ser el 1985, i el va fer conèixer als Estats Units.

Després de la visita al celler, els participants a l’experiència podran gaudir d’una cata d’oli El Molí de Scala Dei i d’un tast vertical de les millors anyades del vi més emblemàtic del celler, el Clos Figueres. «Volem que els assistents se sentin com a casa i tinguin l’oportunitat de tornar a gaudir de la gastronomia de la nostra zona», assegura Christopher Cannan. Amb aquesta intenció, la jornada es completarà amb un menú degustació maridat amb els vins del celler i elaborat pel reconegut xef Pieter Truyts, propietari del restaurant Brots de Poboleda. Truyts s’ha format en diversos restaurants reconeguts amb estrelles Michelin, entre els quals el famós Comme Chez Soi de Bèlgica, o Can Bosch de Cambrils, del qual en va ser cap de cuina durant vuit anys. El xef detalla que al menú hi han incorporat «productes tradicionals, frescos, de proximitat i de temporada. Entre els plats destaca la coca amb ceba caramel·l·itzada, foie i avellanes, així com el plat estrella del restaurant Brots, el risotto de ceps».

Després de l’àpat, es posarà el punt final al dia amb una visita cultural al poble de Gratallops.

Aposta pel territori

Aquesta experiència és iniciativa de l’empresa My Vip Experience, que per primera vegada ofereix una activitat exclusiva a la demarcació de Tarragona. «Oferim la possibilitat de viure moments inoblidables que aportin un valor diferencial», asseguren des de l’organització, a la vegada que apunten que és «un honor» estrenar les seves activitats a casa nostra, i en un lloc «tan significatiu per al món del vi com és la comarca que acull la DOQ Priorat».

Amb aquesta acció es dona el tret de sortida a futures noves propostes, que abasten àmbits diversos, com l’esport, la cultura, la moda i els estils de vida. Per la seva banda, Christopher Cannan s’ha mostrat molt satisfet de l’aposta per donar a conèixer el seu celler «en un moment tan difícil com és l’actual».

Tota la jornada al celler Clos Figueras s’ha dissenyat per tal que resulti una experiència única i singular, però a la vegada, atenent les mesures sanitàries establertes pel govern central en prevenció de la COVID-19.

Detall de l'interior del celler Clos Figueras.

Tornar a despertar els sentits al PrioratCedida

tracking