Diari Més

Educació

L'Ajuntament de Cambrils dobla les places de casals d'estiu i implanta la tarifació social

Les Cambrivacances (de 3 a 10 anys) s'amplien en horari de tarda i a guanyen espai a les escoles Marinada, Bòbila i Mas Clariana

Una de les escoles on es faran les cambrivacances.

L'Ajuntament de Cambrils dobla les places de casals d'estiu i implanta la tarifació socialGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Cambrils ha doblat l'oferta de places de Casals d'Estiu, que passa de 1.000 a 2.000, i ha implantat un nou sistema de tarifació social amb bonificacions del 25%, 50% i 75% al preu de les activitats i dels serveis de guarderia i menjador.

Enguany els departaments de Benestar, Inclusió, Educació, Joventut i Esports han treballat plegats per organitzar una oferta conjunta d'activitats d'estiu en lleure i esports per infants i joves d'1 a 25 anys. El resultat és una programació unificada dels casals d'estiu amb un ampli i variat ventall de propostes pensades per totes les edats.

El programa d'activitats, que aquest 2020 arriba a la quinzena edició, ja es pot consultar a https://www.cambrils.cat/esports/activitats/guia-estiu-2020 i a partir del 8 de juny començaran les inscripcions online.

El regidor d'Educació, Alejandro Garcia, ha afirmat que enguany els casals s'hauran de dotar d'un major contingut formatiu i, sobretot, hauran de tenir una funció socioeducativa per compensar les noves vulnerabilitats produïdes per la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia.

En aquest sentit, la regidora de Benestar, Hélène Arcelin, ha destacat la implantació de la tarifació social per primera vegada en les activitats d'estiu i l'augment de places com una mesura per compensar l'impacte del confinament i la suspensió de les activitats escolars.

Per la seva part, la regidora de Joventut i Esports, Natàlia Pleguezuelos, ha remarcat els protocols de seguretat que s'aplicaran i ha explicat dues novetats d'aquesta edició. La primera és l'ampliació de la programació de les Cambrivacances per nens i nenes de 3 a 10 anys en horari de tarda per facilitar la conciliació familiar. La segona és que enguany s'utilitzaran les instal·lacions de les escoles Marinada, Bòbila i Mas Clariana, a més del Palau d'Esports, per reduir els recorreguts i poder oferir més activitats. Finalment, la regidora ha destacat les 27 activitats de l'Estenedor organitzades des de Joventut pels joves que no entren als casals d'estiu.

Les inscripcions es faran a partir del 8 de juny al Palau Municipal d'Esports i on line a https://esports.cambrils.cat per les activitats per infants i joves d'1 a 17 anys, i el 15 de juny per als cursos de natació, vela, i estades nàutiques.

Per les activitats de l'Estenedor, dirigides a joves de 12 a 25 anys, es podran fer les inscripcions on line a https://www.joventutcambrils.cat/ca/ i presencialment a l'Ateneu Juvenil a partir del 8 de juny amb cita prèvia per correu a joventut@cambrils.org o whatsapp 629658817.

Les bonificacions s'aplicaran segons els ingressos de la unitat familiar de convivència. Les persones que necessitin suport per fer aquest tràmit telemàticament poden contactar amb el servei d'assistència gratuïta OAC 360º a través del telèfon 977 794 557 de 8 a 20 hores o escriure un correu a oac360@cambrils.cat.

Els Casals d'estiu s'ofereixen del 30 de juny al 28 d'agost.

tracking