Diari Més

Turisme

Comerciants d'Altafulla aposten per enfortir el turisme de cara a l'hivern

Són conscients que, per poder salvar l’any, han de posar en marxa grans projectes de cara a octubre, novembre i el desembre

Les platges d'Altafulla no tindran tots els serveis disponibles.

Comerciants d'Altafulla aposten per enfortir el turisme de cara a l'hivernGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comerciants i hotelers d’Altafulla tenen clar que aquest estiu serà molt diferent als anteriors. De fet, la crisi econòmica que està provocant el coronavirus no tan sols toca al municipi tarragoní, sinó que és extensiva gairebé a la resta del món. Per aquest motiu, l’Associació Turística d’Empresaris, Comerciants i Professionals d’Altafulla (ATECA) ha pres la determinació d’apostar fort pels mesos d’hivern amb campanyes que ajudin a incrementar i a enfortir les visites al municipi i, en conseqüència, l’economia.

«Crec que juliol i agost funcionaran relativament, però no donarà suficient motxilla per a cobrir octubre, novembre i desembre, que seran durs», manifesta el president d’ATECA, Josep Maria Lloret. És per a aquells mesos quan hem d’intentar «lluitar per a ser competitius, necessitem que la gent ens vegi com un lloc maco. Hem de seguir ideant i pensant plans de cara a setembre, octubre, novembre i desembre i, en això, l’Ajuntament pot ser clau, per això li ho exposarem dilluns». «Necessitem accions contundents fortes, potents», apunta el president.

De moment, no han traçat les línies mestres d’aquest ambiciós projecte, però el que sí està previst és que aquest dilluns celebrin la Junta Extraordinària d’ATECA, perquè tothom conegui la situació actual i puguin aportar les idees que considerin oportunes, tant per a salvar el màxim possible l’estiu com per a afrontar un hivern que ha de ser excepcional també.

Després d’aquesta reunió hi faran acte de presència algun dels dos alcaldes (Jordi Molinera i Alba Muntadas) o ambdós, així com membres de l’oposició. Aquí està previst que l’ATECA els traslladi els seus neguits i les seves preocupacions que, en síntesi, passen per «les poques ganes que sembla que té l’Ajuntament que vingui gent aquest estiu a Altafulla», segons les paraules del president de l’Associació, Josep Maria Lloret.

«Hem convidat a l’Ajuntament a assistir a una part de l’assemblea. Ja que venien els alcaldes, volíem també que assistissin també la resta de partits polítics i, si han d’intervenir que intervinguin», avisa Lloret, qui reconeix que lamenta profundament que el consistori continuï sense donar la importància que ells creuen que té el fet d’adaptar les platges a l’arribada de turistes. «La veritat és que estem preocupats perquè la platja és un espai prou important pel turisme i no veiem que acabi de ser com ens agradaria. Sé que aquí hi ha postures molt enfrontades, alguns partits volen que sigui una platja més verge i nosaltres que sigui una platja més familiar», diu. Cal recordar que no hi haurà ni dutxes ni rentapeus i que no hi haurà un servei de vigilància específic per part del consistori, per falta de pressupost.

El president de l’ATECA lamenta que les postures entre ells i el consistori estiguin tan separades, ja que «es tracta d’intentar unir una mica més els camins que, en aquest moment, no crec que estiguin junts, estan més aviat allunyats».

Ell, en nom de l’associació, està convençut que la temporada d’estiu no està del tot perduda, ja que «vindrà gent, però quedarem molt tocats per la situació de la Covid-19. Serà difícil, però necessitem el màxim turisme i, en aquest sentit, l’ajuda de l’Ajuntament». Tot i això, Josep Maria Lloret reconeix que «ells estan en una posició complicada».

tracking