Diari Més

Medi ambient

Calafell enllesteix les platges triplicant l'abocament habitual de sorra per pal·liar els efectes del Gloria

Enguany s'ha fet una aportació de 4.500 metres cúbics

Dos camions aportant sorra a la platja de Calafell.

Calafell enllesteix les platges triplicant l'abocament habitual de sorra per pal·liar els efectes del GloriaAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Provincial de Costes de l'estat espanyol i l'Ajuntament de Calafell estan enllestint les platges per obrir la temporada de bany la setmana vinent. La principal tasca se centra en l'abocament de sorra, que cada any es fa per anivellar la platja i els primers metres aigua endins. A causa del temporal Gloria de l'hivern passat, l'aportació de sorra s'ha hagut de triplicar respecte anys anteriors i ha calgut abocar 4.500 metres cúbics. Les tasques, endarrerides degut a l'estat d'alarma, s'han centrat en traslladar sorra acumulada pel temporal al costat Cunit del Port de Segur per repartir-la cap a la resta del litoral. Al mateix temps, al nucli de Calafell Platja s'ha escampat la sorra acumulada contra el mur del passeig.
«A llarg termini, la solució és el sistema dunar pel qual hem apostat i que l’Estat s’ha fet seu, assumint-ne la inversió», apunta el regidor d'Ecologia Urbana, Aron Marcos, que defineix les actuacions d'aquests dies com una «reparació provisional a la vista del gran volum de danys causats pel Gloria i altres temporals que el van precedir».
tracking