Diari Més

Ensenyament

Els sindicats sentencien la tornada a les classes qualificant-la d'arriscada i sense sentit

L'assistència d'alumnes ha estat molt baixa i USTEC Tarragona considera que les escoles «no estan preparades»

Els tres alumnes de cinquè de primària de l'Institut Escola l'Agulla del Catllar, al pati del centre abans d'entrar a classe.

Els sindicats sentencien la tornada a les classes qualificant-la d'arriscada i sense sentitACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals sindicats d'educació han mostrat avui el seu rebuig a la tornada a les aules en aquelles regions que estan en fase 2, una tornada a classe que consideren plena de «riscos» i que lamenten que la conselleria que dirigeix Josep Bargalló no hagi consensuat amb la comunitat educativa.

Des d'aquest dilluns, que és festiu en diverses ciutats catalanes, estan oberts els centres educatius de les regions sanitàries del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Alt Pirineu-Aran, Girona, Catalunya Central, Alt Penedès i Garraf, si bé la assistència en molts centres ha estat molt baixa o nul·la.

«Té molt poc sentit per tan poc temps i tan pocs alumnes córrer un risc tan gran», ha dit Joan Carles Feijoo, portaveu del sindicat USTEC a Tarragona.

El representant sindical explica la mesura «per un rerefons polític i econòmic», ja que «les escoles no estan preparades» i «s'hauria d'haver dedicat tot l'esforç a preparar una tornada amb garanties al setembre».

Per la seva banda, Teresa Esparabé, responsable de Polítiques Educatives de CCOO, ha criticat que l'obertura s'hagi realitzat «sense diàleg» amb els mestres i els sindicats.

«Si estem davant d'una emergència educativa, com diu el conseller Bargalló, hauríem de ser tots els que construíssim la tornada a l'escola, i no només donar directrius de forma unilateral», ha assenyalat.

Segons Esparabé, si s'han donat dificultats en el retorn a les aules «és precisament perquè no s'ha comptat amb els docents per dissenyar el pla».

D'altra banda, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha mostrat aquest dilluns la seva oposició al fet que les escoles reobrin a mesura que passin a la fase 2 de la desescalada.

En un comunicat, el CSIF considera que la reobertura dels centres respon a una mesura «absolutament precipitada i imposada sense la previsió necessària» que no fa més que «augmentar el neguit dels equips directius, amb el personal docent i de la resta de la comunitat educativa».

Denuncia així mateix que «la manca de recursos, acompanyament i concreció per a executar les mesures de prevenció i protecció en els centres continua fent-se patent per part de l'administració».

Els centres educatius se senten «abandonats», indica la nota de premsa, atès que «s'ha abocat als equips directius a l'elaboració de plans d'obertura dels respectius centres sense cap formació prèvia ni assessorament ni suport tècnic».

El text anuncia que els sindicats «demanaran responsabilitats davant de qualsevol incidència davant el que consideren unes mesures irresponsables i en cap cas consensuades amb els representants dels treballadors».

Segons fonts sindicals, l'assistència d'alumnes a les escoles està sent molt baixa i fins i tot nul·la, ja que hi ha centres educatius que han obert les portes i no han rebut per ara ni un sol alumne.

«Cap nen assisteix aquest dilluns a les escoles d'Olèrdola en el primer dia autoritzat de reobertura limitada dels centres», ha indicat a Twitter l'ajuntament d'aquest municipi barceloní.

Les escoles de Solsona (Solsonès), Olot (Garrotxa) o Tarragona també han obert amb escassa assistència d'alumnes.

Els sindicats atribueixen aquesta situació a la por de les famílies a possibles contagis, però també a la confusió que ha generat aquesta mesura en pares d'alumnes i comunitat educativa.

tracking