Diari Més

Societat

Un web recull 73 rutes per descobrir el Camp de Tarragona en bici

Bicicamp celebra enguany una dècada pedalant

Josep Maria Galofre ha impulsat la iniciativa.

Un web recull 73 rutes per descobrir el Camp de Tarragona en biciCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bicicamp celebra durant aquest 2020 els primers 10 anys de l’entitat pedalant pel Camp de Tarragona. El guia de les rutes, Josep Maria Galofre, Galo, posa en marxa ara un projecte personal i orientat a «descobrir camins i indrets anant en bici». La iniciativa, en forma de web, planteja «un total de 73 rutes a través de 16 poblacions del Baix Camp i 6 del Tarragonès» que ja poden consultar-se i seguir-se a través d’un sistema de fitxes allotjat a http://www.bicirutesgalo.com/. Galofre detalla que «hi ha gent que, per sortir en bicicleta, necessita informació que la faci sentir més segura, i la web compleix aquesta funció».

El projecte està configurat a través de 133 fitxes que «informen de les dades necessàries per traslladar-nos d’un poble a l’altre, com és ara el nom dels camins, dels carrers, els kilòmetres, a més d’un mapa adjunt del recorregut». «Col·locant-les una rere l’altra, qualsevol es pot fer la ruta a mida», precisa Galofre, que recorda que «no es tracta de trackings que requereixin d’un GPS ni de cap aparell, les fitxes es poden imprimir o dur al mòbil i no tenen complicacions al moment de fer-les servir sinó que la intenció ha estat que fossin ben senzilles i estiguessin a l’abast de tothom, identificant camins i distàncies per a qualsevol».

Dins d’aquestes 73 rutes n’hi ha de territorials i de temàtiques. Entre tota aquesta varietat s’hi poden trobar d’adequades per a tots els nivells i públics, però en general són rutes assequibles per a un ciclisme familiar, sense grans desnivells i triant el recorregut més segur. També abasten «72 indrets de valor patrimonial, ja sigui arquitectònic, cultural, històric, rural o natural», dins de les quals hi ha llocs per a construccions d’arquitectura singular.

Les 133 fitxes «van acompanyades d’un mapa» i el web inclou un seguit de recomanacions», apunta Galofre, que diu que «donem indicacions sobre com circular per trams de carretera, les necessitats d’hidratació, que és convenient dur algun element de mecànica i alguna cosa de farmaciola per situacions que puguin sorgir, la roba adequada...».

Connectar nuclis i camins

Una de les principals tasques que ha dut a terme Bicicamp en aquesta dècada ha estat la realització d’acompanyaments i rutes pels camins del Camp de Tarragona. Al llarg de tot aquest temps, de fet, «han vingut amb nosaltres més de 5.000 persones». La presidenta de l’entitat, Ester Ávila, posava ahir en valor la feina de difusió feta en tot aquest temps i destacava la importància que està prenent la bicicleta precisament en aquest temps, on també es perfila com un mitjà útil en la desescalada de la pandèmia de la COVID-19. Al seu torn, Galofre, feia una crida a les administracions a facilitar la connexió entre els nuclis urbans i els camins per tal que es puguin enllaçar entre els diferents punts pedalant. «Una cosa que està pendent és com sortim de la ciutat per arribar a aquests camins, i això s’hauria de resoldre», concloïa.

tracking