Diari Més

Successos

Mossos denuncien a un home per extraccions arqueològiques il·legals a Banyeres del Penedès

L'home, de 60 anys i de nacionalitat espanyola, ha estat denunciat com a presumpte autor d'un delicte contra el patrimoni històric

Reconstrucció del poblat

Mossos denuncien a un home per extraccions arqueològiques il·legals a Banyeres del PenedèsUB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la divisió de Recerca Criminal dels Mossos han denunciat penalment a un home per extreure peces arqueològiques de manera furtiva d'un jaciment iber a Banyeres del Penedès.

L'avís que va donar inici a la recerca va arribar el 18 de gener als Mossos de part d'un ciutadà que va alertar que hi havia una persona amb un detector de metalls fent cerques entre les vinyes en lesMasiesdeSantMiquel, a Banyeresde Penedès.

Una dotació de seguretat ciutadana va localitzar en la zona al denunciat, que va manifestar que buscava objectes antics com a passatemps, i en escorcollar-li li van localitzar nou peces de ceràmica i metall, que li van ser intervingudes, al costat de diverses eines d'excavació i detecció de metalls.

En la recerca ha col·laborat també el departament de Cultura de la Generalitat, que va confirmar que l'home no estava autoritzat per a l'excavació i que va ajudar a determinar que les peces intervingudes eren de l'època ibera.

tracking