Diari Més

Estat d'alarma

Afluència desigual a les platges de Tarragona en el primer cap de setmana en fase 2

L'Ajuntament reforça els dispositius policials de vigilància i ultima una aplicació que en regularà l'aforament

Pla general dels usuaris de la platja de l'Arrabassada de Tarragona en el primer dissabte de la fase 2 del pla de desescalada

Afluència desigual a les platges de Tarragona en el primer cap de setmana en fase 2ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les platges de Tarragona s'han omplert aquest dissabte de banyistes. Aquest és el primer cap de setmana de la fase 2 del pla de desescalada i l'afluència d'usuaris ha variat en funció de la platja. A la del Miracle s'han mantingut amb més facilitat les distàncies de seguretat, ja que hi havia poca gent. En canvi, la platja de l'Arrabassada ha estat més atapeïda amb famílies i grups d'amics. L'ajuntament tarragoní ha dissenyat un dispositiu policial per reforçar la vigilància i el control d'aquests espais, que s'han repartit entre els agents de la Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Portuària. A més, també prepara una aplicació que n'indicarà l'aforament i que preveu tenir enllestida a finals de juny.

Segons les estimacions del regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, a la platja de l'Arrabassada hi cabrien unes 2.500 persones amb les actuals circumstàncies de distanciament social derivades de l'emergència sanitària. Aquest càlcul s'ha fixat respecte a una forquilla d'entre quatre i deu metres quadrats que recollirà la nova aplicació. L'eina permetrà conèixer quin és l'estat i l'aforament en cada moment dels espais de bany. «L'APP donarà una certa responsabilitat i també tranquil·litat. Funcionarà com un semàfor, esperem que la població s'autoreguli, tot i que hi posarem mitjans per regular quan es passi el límit», ha explicat Castaño.

A la vegada, el regidor ha destacat que les platges tarragonines no són espais massificats, a diferència d'altres zones de la Costa Daurada, ja que s'hi apleguen usuaris de tipus més familiar, procedents de les urbanitzacions i dels pobles de l'entorn. Amb tot, Castaño ha apuntat que és difícil preveure quin serà «l'impacte» del turisme nacional aquest estiu.

Per tot plegat, l'Ajuntament ha posat en marxa un dispositiu més ampli respecte a les temporades passades. La Guàrdia Urbana s'encarrega de la vigilància i control de les platges de l'Arrabassada, la Savinosa i la Llarga, i els Mossos d'Esquadra ho fan de la de Tamarit i la Móra. L'encarregada de garantir el compliment de l'aforament de la del Miracle és la Policia Portuària. Paral·lelament, els voluntaris de Protecció Civil informaran a través de la megafonia de les recomanacions i de la normativa a les hores punta del dia.

«La xifra d'efectius és la necessària per mantenir el servei previst. Normalment, la vigilància només la feia la Guàrdia Urbana amb un reforç d'estiu. I ara també tenim Mossos i la Policia Portuària. Creiem que hi ha prou operatius per donar cobertura a les necessitats d'aquest cap de setmana», ha assegurat Castaño. A més, ha recalcat que la setmana que ve començaran a treballar els agents de reforç de la policia municipal. «Estarem molt atents al que passi aquest cap de setmana, perquè serà la prova de foc», ha afegit. En aquest sentit ha dit que es reunirà aquest dimecres amb tots els agents implicats per avaluar el primer cap de setmana.

Recomanacions per accedir a la platja

A banda del dispositiu policial, l'Ajuntament subratlla diverses recomanacions per evitar la propagació del virus. En concret, demana a la ciutadania que utilitzi un calçat diferent quan accedeixi a la platja i que posi una estoreta sota les tovalloles. També recomana no estar-s'hi més de tres hores, així com respectar la franja per a la gent gran, de 10 a 12 del migdia.

Més afluència de banyistes a la platja de l'Arrabassada

La platja de l'Arrabassada s'ha omplert de persones que han aprofitat el bon temps per prendre el sol, jugar a pales o bé banyar-se de forma recreativa al mar. Tot i que la majoria dels usuaris han respectat les distàncies de seguretat, també n'hi havia molts que han col·locat les tovalloles a prop de l'aigua, sense garantir els sis metres de distància. La Cristina, amb la seva filla petita, ha explicat que ha optat per no posar-se la mascareta, ja que no li resulta còmode. «Pel meu gust hi ha massa gent, és excessiu, no sé què passarà al juliol», ha lamentat respecte a la quantitat de banyistes.

En canvi, la situació a la platja del Miracle era diferent. En aquest indret hi havia menys gent i era més fàcil mantenir les distàncies socials. Una de les seves usuàries, l'Ángeles Muñoz, ha assegurat que en el cas que s'aglomeri molta gent, ella optarà per no caminar més per aquest espai. La Marta Martínez, una jove que també ha sortit a caminar per la platja amb dos amics, ha opinat que els ciutadans estan complint amb les restriccions. «La gent està respectant les distàncies i en la mesura del que podem estem complint les regles», ha completat.

En aquesta línia, s'ha manifestat l'Alícia Jiménez, tot i que ha reconegut que no complirà totes les recomanacions fetes per part del consistori tarragoní. «No portem dos calçats ni estora, però respectarem les distàncies», ha dit. Ella, conjuntament amb els seus fills i una amiga, han acompanyat a les seves parelles a fer el primer bateig de submarinisme després de més de dos mesos de confinament. «Tenim moltes ganes de posar-nos dins l'aigua», han explicat en Sergi i en Paco.

tracking