Diari Més

Comerç

Marxants de la província amenacen amb manifestar-se als ajuntaments

Es volen reunir aquest cap de setmana en assemblea i decidiran si protesten davant la falta d’ajudes dels consistoris

Els marxants consideren que són dinamitzadors i els ajuntaments han d'apostar pel seu sector.

Marxants de la província amenacen amb manifestar-se als ajuntamentsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els marxants segueixen en peu de guerra contra els ajuntaments. Aquest cap de setmana es volen reunir en assemblea l’Associació de Marxants TGN, l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Gitanos.cat i la Taula de Comerç de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) per exposar els entrebancs que hi ha a cada població perquè els paradistes puguin tornar a la normalitat i decidir si manifestar-se en cas que les administracions locals no cedeixin en les seves demandes.

Per començar, exigeixen la suspensió de les taxes d’ocupació fins a finals d’any. L’Ajuntament de Tarragona, en aquest sentit, va anunciar que els marxants no haurien de pagar aquest impost durant sis mesos de la pandèmia, però Juan Benítez, de Marxants TGN, ja va criticar que cal suspendre les taxes d’ençà que els paradistes van començar a treballar. «Els venedors estem gairebé passant gana i les mesures que ens obliguen a complir són inhumanes», lamenta Benítez, que critica que «moltes parades de fruiteries de Tarragona tenen el gènere al carrer i a nosaltres ens obliguen a tapar tots els productes».

En aquesta mateixa línia, Alfonso López, president de la FAVT, demana que els paradistes tinguin les mateixes condicions de venda que els supermercats. «Estem farts que sempre es beneficiï a les grans empreses», sosté López. «Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), estar a l’aire lliure fa que hi hagi menys risc de contagi», assenyala Benítez, que afegeix que, «tot i això, ens obliguen que els passadissos guardin una distància de sis metres i que entre parades hi hagi 2 metres». «Són mesures absurdes que no es prenen en altres tipus de comerç», lamenta Benítez, que denuncia el «greuge comparatiu».

A més, els paradistes reclamen sortir al 100% i no cada dues setmanes, com els obliguen a fer en moltes poblacions. «Els meus fills no mengen cada 15 dies, i per això jo he de poder treballar cada dia», defensa el president de Marxants TGN. Per a una veritable recuperació econòmica del sector, Benítez creu que és imprescindible «la implicació al 100% dels ajuntaments». «Han de demostrar si volen els mercats a les seves ciutats o no. Està clar que som un servei que dinamitzem la zona, però veiem que ningú fa res perquè puguem obrir al 100%», lamenta.

Benítez explica que a municipis com Salou, Cambrils o l’Atmella de Mar ja han cancel·lat les taxes d’ocupació de la via pública als paradistes fins a finals d’any i, en altres municipis, com ara Móra la Nova i Móra d’Ebre, ja els permeten treballar amb el calendari habitual. «És espectacular com els ajuntaments s’han bolcat a la Comunitat Valenciana», destaca Benítez. Pel que fa a Tarragona, assegura que el consistori encara no han cedit en les seves demandes i que estan a l’espera de reunir-se amb l’alcalde.

A l’assemblea d’aquest cap de setmana decidiran si manifestar-se i, si és així, el president de Marxants TGN assegura que el pròxim «dilluns començarem amb les mobilitzacions a les portes de cadascun dels ajuntament». «Les associacions estem unides en aquesta causa i lluitarem per no deixar que cap marxant es quedi enrere», finalitza Juan Benítez.

tracking