Diari Més

Costa Daurada

Dos carrils del passeig Jaume I de Salou seran per a vianants abans de Sant Joan

Salou elimina els aparcaments al carrer Berenguer de Salou a favor dels vianants i, en breu, ho farà també al passeig Miramar

Tram del carrer Barcelona que es tallarà al transit cada tarda durant tot l'estiu.

Salou obrirà més espai per a vianants al passeig Jaume I i al MiramarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abans del 24 de juny part del passeig Jaume I estarà tancat al trànsit rodat per oferir més espai al de vianants en horari de sis a deu de la nit. Aquesta és la quarta i darrera fase del projecte de creació de noves zones de vianants a Salou que ja s’ha posat en marxa. En pocs dies, es procedirà a eliminar les places d’aparcament a la vorera de la zona de muntanya del passeig Miramar i se senyalitzarà perquè el nou espai sigui de vianants.

La primera fase de creació de zones de vianants del Pla Estratègic de Mobilitat de Salou, que s’ha accelerat arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus i les noves necessitats de distanciament social, va començar amb la conversió provisional en zona de vianants el carrer de Barcelona. El tancament al trànsit es fa de sis de la tarda a deu de la nit i, segons l’Ajuntament de Salou, «d’acord amb la temporada, es podrà anar augmentant la durada».

La segona fase també està enllestida. Ha consistit en l’eliminació dels aparcaments d’un tram del carrer de Berenguer de Palou (entre el carrer del Francolí i fins a la Via Roma, a les portes del Mercat Central). El nou espai per a vianants que ha guanyat la vorera amb part de la calçada s’ha senyalitzat amb pilons blaus que delimiten totes les zones d’aparcament eliminades.

El quart àmbit en què es treballarà serà al Passeig Jaume I. També es farà per fases, és a dir, en un parell de setmanes, aproximadament, es faran de vianants els dos carrils que toquen a muntanya, a la zona comercial. La restricció al trànsit serà en un horari semblant al del carrer Barcelona, de sis de la tarda a deu de la nit i variarà en funció de la temporada. Aquesta última zona de vianants serà una realitat abans de Sant Joan.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, «el Pla Estratègic de Mobilitat de Salou dona prioritat a les persones, abans que als vehicles. Així, ateses les circumstàncies actuals i tenint en compte les conseqüències de la COVID-19, és prioritari, per a nosaltres, executar la fita de crear una ciutat més sostenible i amb una major qualitat de vida».

Aquests primers canvis s’han fet en els llocs de més afluència. Segons el govern salouenc, hi ha altres zones que estan en estudi a la zona turística, però són sobre la taula, encara.

«Les quatre primeres fases ja són una realitat. Ens movem sobre el que ja tenim clar. S’ha començat per la part de poble perquè Salou té 29.000 persones censades», puntualitza l’Ajuntament de Salou.

tracking