Diari Més

Transport

El Camp de Tarragona torna a reclamar els trens de mercaderies per l'interior

També demanen la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport

Pla obert de l'intercanviador d'ample ferroviari de la Boella.

El Camp de Tarragona torna a reclamar els trens de mercaderies per l'interiorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals agents institucionals i econòmics del Camp de Tarragona han tornat a alçar la veu aquest dijous per demanar el desviament dels trens de mercaderies per l'interior i la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport. Ho han fet en un 'webinar' organitzat per la Cambra de Reus i el Cercle d'Infraestructures. En aquest marc, el comissionat de govern espanyol per al desenvolupament del corredor mediterrani, Josep Vicent Boira, ha demanat confiança al territori i ha llençat un missatge d'optimisme sobre el futur del projecte. En aquest sentit, ha dit que estan oberts a seguir estudiant les demandes del territori i ha admès que el servei ferroviari de passatgers que presta Renfe a la regió té «possibilitats de millora».
Josep Vicent Boira ha garantit que l'estació intermodal al sud de l'aeroport -adjudicada el 2009 però que encara no ha vist la llum-, «no està paralitzada». En aquest sentit, el comissionat ha indicat que Adif continua amb l'estudi de demanda de la futura terminal. A més, Boira ha avançat que, en el cas del baixador de Bellissens, a Reus, els estudis apunten que «sembla una opció viable i raonable».

Actuacions al tram Castellbisbal-Martorell

D'altra banda, Boira ha assenyalat que les obres en el tram Castellbisbal-Martorell del corredor mediterrani, batejat com «la porta d'Europa», possiblement començaran una mica més tard del previst per la covid-19 «però no passaran del juliol». Precisament, el comissionat ha assenyalat que la menor mobilitat de persones i de mercaderies que es preveu arran de la pandèmia «s'aprofitarà per a accelerar les obres» i, de retruc, minimitzar l'impacte del tall de l'R4, que està previst que duri entre tres i quatre mesos.

tracking