Diari Més

Política

La marxa del regidor de Mo1-Te del Catllar deixa el govern en minoria

L’executiu queda amb cinc regidors davant dels sis de l’oposició que veuen difícil forçar un relleu

A l'esquerra, Dani Rodríguez, regidor de Mo1-Te pel Catllar.

La marxa del regidor de Mo1-Te del Catllar deixa el govern en minoriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Mo1-Te pel Catllar que ostentava la primera tinença d’alcaldia i les carteres de Participació Ciutadana, Transparència, Joventut i Entitats, Daniel Rodríguez Polo, ha abandonat el govern municipal, el qual ha quedat en minoria amb només cinc regidors davant dels sis que sumarà ara l’oposició.

La formació d’un govern alternatiu és pràcticament impossible amb grups ideològicament molt distants: PSC, Ciutadans i, ara, el partit assembleari Mo1-Te. Una de les opcions més viables ara és que el govern –format per UNICAT-ERC-AM, Junts pel Catllar i El Catllar en Comú Podem– allargui la mà a alguna de les formacions de l’oposició per entrar-hi. Els socialistes del Catllar, segons han confirmat a Diari Més, estarien disposats a valorar l’oferta en aquest sentit.

Falta de treball en equip, omissió d’informació rellevant i poca sensibilitat cap al funcionament de Mo1-Te, així com l’incompliment o els endarreriments dels acords pactats entre els assemblearis i els seus socis de govern, són algunes de les raons per les quals l’assemblea de Mo1-Te va aprovar per unanimitat trencar el pacte de govern el passat divendres, just un any després d’haver entrat a l’executiu local.

Segons ha comunitat l’assemblea del partit «en un context de greu crisi sanitària, hem vist com l’Ajuntament frenava la creació del grup de voluntaris de la COVID-19 o com era incapaç de saber si s’havia posat en contacte amb la població de risc empadronada al municipi». Afegeix que «un any després d’entrar al govern per canviar les coses, en sortim pel mateix motiu, veient que punts de l’acord com ara la realització d’una auditoria de comptes estan a anys llum de fer-se realitat».

Les desavinences entre el regidor de Mo1-Te pel Catllar i els seus socis de govern venen de lluny. De fet, els darrers pressupostos van haver de comptar també amb l’abstenció del PSC per ser aprovats.

«A partir d’ara no serem una veu discordant i minoritària respecte de les altres cinc veus de la Junta de Govern. Tindrem veu pròpia per treballar de la manera que creiem que cal treballar i en la direcció que creiem que cal treballar. No tindrem les mans lligades per ningú», ha anunciat l’assemblea en el comunicat públic on informa de la seva marxa del govern municipal.

tracking