Diari Més

El Baix Penedès obre platges de forma esglaonada i crida a la responsabilitat individual

Calafell i Vendrell no veuen viable establir controls als accessos perquè són platges molt llargues amb múltiples punts per entrar a la sorra

La Regidoria de Platges ha procedit a la retirada de les velelles de les platges.

Retiren les velelles de la platja del Francàs del Vendrell@plelvendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al Baix Penedès, els municipis reobren el bany de forma esglaonada i apel·len a la responsabilitat individual per mantenir les distàncies de seguretat. Pel que fa a Cunit, al Baix Penedès però dins el sector sanitari del Garraf pel que fa al desconfinament, el municipi no ha acordat encara la data per permetre el bany ni tampoc les mesures de seguretat.

En canvi, Calafell –regió sanitària Camp de Tarragona- sí que ha anunciat que permetrà l'ús recreatiu de les platges a partir del 8 de juny. Tot i que el municipi ja és a fase 2 i ja podria obrir el bany, des del consistori recorden que inicialment es preveia autoritzar l'ús de les platges a partir de la fase 3 i han preferit mantenir aquella planificació.

Just al costat, però, el Vendrell sí que s'ha acollit a permetre el bany a partir d'aquesta setmana. Calendaris a banda, els dos municipis coincideixen en apel·lar a la responsabilitat individual dels usuaris de les platges, de manera que no preveuen instaurar cap sistema de control de distàncies ni d'aforament.

Els dos ajuntaments consideren que l'extensió i amplitud de les seves platges permet mantenir una separació prudencial entre els usuaris. Respecte el control als accessos, ho veuen inviable perquè Calafell té cinc quilòmetres de platja contínua i el Vendrell en té set, tots amb múltiples punts per entrar a la sorra.

«Se'm fa una mica difícil saber com s'hauria de fer aquest control», afirma el tinent d'alcalde d'Ecologia Urbana de Calafell, Aron Marcos, que explica que al municipi apostaran per fer recomanacions i intervenir en moments puntuals si constaten molta densitat de gent. «Controlar els 42 accessos que tenim a les platges, amb els recursos que tenim de la Policia Local, no ho podem fer», afegeix Marcos, que compara el distanciament que cal complir a la sorra amb el d'altres punts urbans, com el Passeig Marítim.

En la mateixa línia opina la regidora de Platges del Vendrell, Bárbara Maria Peris, que celebra que aquesta setmana «ja hi ha els primers banyistes i tothom és molt respectuós amb les distàncies». Peris destaca que el municipi mantindrà tancades les dutxes i elements comuns «perquè el més important és que la gent pugui anar a la platja amb seguretat».

tracking