Diari Més

Vila-seca dedicarà prop d'11 MEUR a recuperar-se dels efectes de la COVID-19

Acord històric entre tots els grups amb representació municipal per crear un paquet extraordinari de mesures econòmiques, socials i laborals

L'alcalde Pere Segura i els representants dels grups municipals, dimarts a l'Ajuntament.

Vila-seca dedicarà prop d'11 MEUR a recuperar-se dels efectes de la COVID-19Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, acompanyat dels portaveusde tots els grups amb representació municipal a l’Ajuntament de Vila-seca, ha presentat aquest dimarts el pla de mesures d’emergència dissenyat per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la COVID-19.

Tots els portaveus han coincidit a qualificar d’«acord històric» l’expedient de modificació de crèdit del pressupost municipal per un import final de 10,7 milions d’euros, que es destinarà a donar «una resposta àgil i eficaç a l’actual situació d’emergència social i econòmica al municipi». Concretament, s’hi destinaran un total de 10.674.748,23 euros que seran aprovats, amb el suport de tots els grups municipals, durant el plenari municipal que tindrà lloc el divendres 29 de maig.

El gruix de les partides modificades s’assignarà al Pla d’Impuls Municipal per a aquest any 2020 que, tal com ha detallat Pere Segura, contempla tres eixos estratègics: l’impuls a l’acció social i assistencial a les famílies, que tindrà una dotació d’1,1 milions d’euros; l’impuls al teixit productiu i a l’activitat econòmica, amb una dotació de gairebé 8 milions d’euros; i l’impuls a l’ocupació i a la formació de les persones, que està dotat amb 1,2 milions d’euros.

Mesures extraordinàries

Entre les accions que s’adoptaran hi ha mesures de caràcter social, com ara una línia de subvencions directes al lloguer per a famílies. En l’àmbit del benestar social, han detallat els responsables municipals, no només s’han incrementat les partides sinó que també s’ha acordat agilitzar-ne la tramitació perquè les ajudes puguin ser el més àgils possible. En el paquet de mesures acordades també s’ha inclòs l’ampliació del mapa de vulnerabilitat que ha de permetre tenir una «fotografia de l’efecte COVID-19 en el municipi» i dissenyar accions que puguin ser eficaces.

Pel que fa a l’impuls a l’ocupació, s’ha multiplicat per quatre la dotació destinada als Plans d’Ocupació Municipal per fer front a l’augment de l’atur que, previsiblement, serà un dels principals problemes a curt termini.

L’alcalde de Vila-seca ha assegurat que l’acord al qual han arribat tots els grups, i que suposarà posar en circulació el 33% del pressupost municipal, és «importantíssim». A la vegada, haa advertit que «segurament no serà suficient» per pal·liar els efectes devastadors del que ha començat sent una «crisi sanitària que s’ha acabat convertint en una emergència social i econòmica». L’alcalde ha detallat que la modificació de crèdit s’ha pogut fer gràcies al remanent, de manera que no ha comportat cap endeutament.

Amb un miler de persones afectades per algun ERTO al municipi i un atur de prop del 14%, Pere Segura ha lamentat que el futur és «incert», sobretot tenint en compte que el sector serveis, que s’ha vist greument afectat per l’efecte de la COVID-19, «és una part fonamental de l’economia de Vila-seca». És per això que Pere Segura s’ha compromès a què els ajuts es puguin tramitar de la manera més ràpida possible, tot i que va advertit que hi ha tràmits que, per burocràcia, no es poden agilitzar.

tracking