Diari Més

Successos

Detingut un conductor al Baix Penedès per circular sota els efectes de l'alcohol, negar-se a fer les proves d'alcoholèmia i agredir un mosso

El detingut només va accedir a realitzar la primera prova d’alcoholèmia i va donar 0,99mg/ superant en quasi quatre vegades la taxa permesa

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra

detenció, mossosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial del Camp de Tarragona van detenir el passat 22 de maig un home al Vendrell (Baix Penedès) de 37 anys, de nacionalitat boliviana i amb domicili a Creixell (Tarragonès) com a presumpte autor dels delictes de conduir sota els efectes de l’alcohol, negativa a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Els fets van ocórrer quan una patrulla de trànsit que feia un control a l’N-340 a l’altura del Vendrell va rebre avís d’un ciutadà que acabava de veure el conductor d’un turisme consumint begudes alcohòliques a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) mentre circulava. Minuts més tard, la Sala Regional de Comandament (SRC) va informar a la patrulla que un agent fora de servei tenia aturat el vehicle i que el conductor mostrava símptomes evidents d’estar begut.

Immediatament la patrulla va desplaçar-se al lloc indicat per l’agent fora de servei i, una vegada al lloc, van decidir acompanyar el vehicle fins la sortida del Vendrell ja que el punt on eren estava situat en una via ràpida amb molta afluència de trànsit.

Un cop aturat dins del Vendrell els agents van realitzar-li la primera prova d’alcoholèmia i va donar un resultat positiu de 0,99 mg/l superant en quasi quatre vegades la taxa permesa.

Tot seguit, el detingut va pujar al seu vehicle amb el pretext d’esperar els deu minuts per tornar a fer la prova d’alcoholèmia però ho va aprofitar per engegar el cotxe i intentar fugir, acció que els mossos van poder impedir.

Seguidament els agents li van demanar que baixés del vehicle i va ser quan el detingut els va començar a insultar i va intentar propinar-li un cop de puny a un dels mossos, tot i que el va poder esquivar. Tot seguit el va tornar a intentar agredir de nou i li va donar un cop de puny a la cara.

Davant d’aquests fets els Mossos d’Esquadra el van detenir per l’agressió a l’agent, per conduir begut i per no sotmetre’s a la segona prova d’alcoholèmia.

El detingut va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

tracking