Diari Més

Comerç

Els centres comercials tarragonins, a punt per obrir amb aforament limitat, dispensadors de gel i circuits segurs

Els locals ultimen els preparatius per a la fase 2 després de passar més de dos mesos amb la persiana abaixada

Pla obert d'un panell informatiu en un dels accessos al centre comercial La Fira de Reus

Els centres comercials tarragonins, a punt per obrir amb aforament limitat, dispensadors de gel i circuits segursACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grans centres comercials de Tarragona i Reus seran els primers de tot Catalunya que podran obrir dilluns gairebé al complet -tot i que amb restriccions- amb motiu del pas a la fase 2 de la desescalada. Parc Central i El Corte Inglés de Tarragona, i La Fira Centre Comercial de Reus, ja ho tenen tot a punt per tornar a rebre clients després de passar més de dos mesos amb una activitat molt testimonial, limitada als supermercats i als establiments de serveis. Els centres comercials obriran dilluns amb un aforament limitat al 30% -que pujarà al 40% dins els locals-, dispensadors de gel hidroalcohòlic, un reforç de la neteja i nombrosa senyalització, entre la qual destaquen els itineraris a seguir per les zones comunes i espais per fer cua.

L'activitat és frenètica els darrers dies a l'interior dels centres comercials de Tarragona i Reus, on es treballa a contrarellotge per tenir-ho tot a punt de cara a dilluns amb la voluntat que els establiments siguin un entorn segur per als clients.

Al Parc Central de Tarragona hi haurà un equip de recepció que orientarà els clients que arribin per l'accés de l'avinguda Roma, que és l'únic que restarà obert. Allà hi trobaran dispensadors de gel hidroalcohòlic i, durant els primers dies, mascaretes per si es dona el cas que no en porten.

El gerent del centre, Miguel Ángel González, explica que demanaran que es respecti la distància social de dos metres entre persones i detalla que els clients trobaran senyalitzats uns «camins segurs» a seguir per tal de moure's en un sol sentit i minimitzar riscos. Hi haurà panells informatius i indicacions per megafonia.

A l'interior dels locals hi haurà un aforament limitat i, en cas que calgui fer cua per entrar-hi, s'han marcat punts d'espera a terra. Com tots els centres comercials, Parc Central disposa d'un sistema electrònic que permet controlar l'aforament en les zones comunes, limitat al 30% en la fase 2. El centre obrirà tota l'oferta amb alguna excepció puntual, com els cinemes.

De la mateixa manera, a la Fira Centre Comercial de Reus també caldrà controlar l'afluència de compradors. «Tindrem personal a les portes garantint el control i informant els visitants que s'està complint la normativa, i si arribem al 30% tancarem momentàniament», explica la gerent, Mayte Forján.

«Estem il·lusionats però amb prudència perquè ens trobem en un entorn nou i desconegut», afegeix la responsable de la Fira. Aquí una de les limitacions també serà el trànsit per les zones comunes, que s'han buidat per facilitar la mobilitat segura.

Segons Forján, les botigues estan treballant de valent per habilitar els seus espais i adaptar-los a la normativa. «El primer dia no estaran tots oberts i alguns potser trigaran un parell de dies a fer-ho, però el més important és garantir la seguretat del consumidor», apunta.

Pel que fa a la higiene, La Fira ha col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic, augmentarà la freqüència de la neteja de les zones comunes i reforçarà la ventilació per garantir la recirculació de l'aire. Els banys disposen d'equips esterilitzadors d'aire amb llum UVA per purificar l'aire. A més, s'ha instal·lat senyalització en diversos indrets com a les escales mecàniques, on es demana que es deixi una separació de quatre graons entre clients.

Per la seva banda, El Corte Inglés també ha confirmat a l'ACN que dilluns obrirà els grans magatzems de Tarragona amb mesures de seguretat i higiene que implementarà en tots els centres de l'Estat que es trobaran en la fase 2. Com la resta de negocis, de moment només podrà rebre compradors de la regió sanitària i no podrà comptar amb la facturació del turisme.

La immensa majoria del petit comerç acabarà d'obrir dilluns, segons PIMEC

Durant la fase 1 es calcula que ha obert entre el 85% i el 90% del petit comerç de proximitat de la demarcació de Tarragona. Segons el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, dilluns aquesta xifra arribarà a una forquilla d'entre el 95% i el 98%. «Entre els que no obriran hi ha els comerços que lamentablement es veuran obligats a tancar», precisa Nieto, convençut que el petit comerç «està fent els deures».

tracking