Diari Més

Salut

La Regió Sanitària Camp de Tarragona és la segona amb major risc de rebrot, encara que baix

Per contra, les Terres de l'Ebre és la regió amb menys perill

Pla general d'infants, acompanyats amb els seus pares, en el primer dia desconfinament a la Rambla Nova de Tarragona.

Divuit municipis de Tarragona participaran en l'estudi de prevalença de la covid-19ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària Metropolitana Sud és la que presenta un major risc de rebrot (índex EPG) a Catalunya, que, tot i que és baix, significa el doble que la ciutat de Barcelona i cinc vegades més que les Terres de l'Ebre.

Segons dades del departament de Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Sud té un índex EPG del 20,7, mentre que el de la Regió Sanitària de Barcelona ciutat és del 9,6 i el de les Terres de l'Ebre, de tan sols 4,2. Per contra, la Regió Sanitària del Camp de Tarragona és la segona amb més perill de rebrot amb un índex EPG de 15.

L'índex EPG es calcula tenint en compte la incidència acumulada de casos dels últims catorze dies per cada 100.000 habitants i la mitjana de la taxa reproductiva efectiva (Rt o persones que s'infecten d'un mateix cas) dels últims set dies, i representa el creixement potencial del brot a nivell de regió sanitària.

Aquest índex va de 0 a 100 i s'entén que menys de 30 suposa un risc de rebrot baix; entre 30 i 70, moderat, i entre 70 i 100, moderat-alt, mentre que més de 100 es considera molt alt.

Pel que fa a la incidència acumulada per cada 100.000 habitants en els darrers 7 dies, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran són les que tenen una millor ràtio, i és la Regió Metropolitana Sud la que presenta una pitjor situació, tot i que molt millor que la setmana passada. En aquest cas, el Camp de Tarragona és la tercera regió amb millor ràtio en els darrers 7 dies.

tracking