Diari Més

Costa

La platja d'Altafulla no tindrà dutxes ni lavabos aquest estiu

L’Ajuntament no fixarà cap franja horària per al bany ja que no disposa de mitjans per a assegurar que la mesura es compleixi

L'Ajuntament protegirà les dutxes, com la de la imatge, perquè ningú prengui mal.

La platja d'Altafulla no tindrà dutxes ni lavabos aquest estiuGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La platja d’Altafulla no tindrà ni dutxes, ni rentapeus ni lavabos durant l’estiu d’aquest 2020. El coronavirus ha motivat diversos canvis en el dia a dia de la gent i, en el cas del municipi de la Costa Daurada, les platges en sortiran força perjudicades. L’Ajuntament d’Altafulla ha confirmat a aquest mitjà que, a banda, no existiran franges horàries per a poder banyar-se a la platja «perquè no tenim mitjans per a poder fer que es compleixi», segons la vicealcaldessa del municipi, Alba Muntadas. Per la seva banda, empresaris d’Altafulla es mostren contraris a aquestes mesures, ja que asseguren que no ajuden gens a l’arribada de turistes que és, al cap i a la fi, del que viuen una bona part.

La problemàtica pel que fa als lavabos, als rentapeus i a les dutxes és diferent. La vicealcaldessa explica que la higienització dels serveis requereix «una neteja freqüent, ja que els lavabos no poden quedar-se sense paper o sabó. El cost que té mantenir els lavabos no el podem assumir».

Muntadas, a més, recorda que «tal com s’obriran els poliesportius sense vestidors, la platja també obrirà sense dutxes ni lavabos, per qüestions d’higiene i sobretot de prevenció». Aquesta és una afirmació que contrasta amb el sentir de l’Associació Turística d’Empresaris, Comerciants i Professionals d’Altafulla (ATECA), la qual lamenta que «s’han trencat tots els pals de les dutxes, no hi ha papereres ni rentapeus, i així és impossible començar amb normalitat la temporada turística». Ho creu així el president de l’associació, Josep Maria Lloret, qui creu que el consistori no està fent tot el possible per a posar en marxa el turisme a l’estiu al municipi altafullenc. Muntadas també afegeix que «aquest divendres es va conèixer un protocol del Ministeri de Turisme que consistia a precintar dutxes i rentapeus. Per tant, estan avalant la nostra decisió».

Lloret lamenta que la vicealcaldessa, en una entrevista a la Televisió de Catalunya, «assegurés que no farien res relacionat amb les platges perquè no podien garantir-ne la neteja i la salubritat». «Veiem en l’Ajuntament un gran desinterès cap al sector turístic, molta deixadesa a la platja i, en definitiva, no estem d’acord amb la seva forma de pensar», manifesta el president, que afirma rotundament que «sembla que a Altafulla no volem que vinguin turistes». «Crec que és molt greu que no hi hagi lavabos. Què ha de fer algú si vol anar al bany? Fer les necessitats a la mateixa platja?», es pregunta Josep Maria Lloret.

Horaris del bany

Un altre dels pols de conflicte entre el consistori i l’associació és la distància entre les persones a la platja. Segons Lloret, «no prendran cap mesura al respecte», fet que els preocupa en escreix. Per la seva banda, la vicealcaldessa admet que «no posarem franges horàries per a estar a la platja. No tenim mitjans per a poder fer que es compleixi». El problema és que l’Ajuntament no pot destinar-hi agents de policia, ja que «no n’hi ha suficients», tot i que sí que apunta Alba Muntadas que «farem una campanya de conscienciació amb fulletons i panells informatius a la platja». Aquesta mesura es complementarà amb «la contractació de dos informadors, els quals indicaran als turistes què poden fer i què no poden fer a la platja durant la seva estada a Altafulla. A banda, els socorristes, que començaran la vigilància el dia 13 de juny, també tenen instruccions d’ajudar en aquest sentit».

tracking