Diari Més

El govern recula i permet avui les rebaixes al comerç a totes les fases

Els establiments de menys de 400 metres quadrats podran fer descomptes en la seva reobertura des d’aquest dilluns

L'aparador de la tenda Intimissimi amb descomptes de fins al 50%.

El primer dia de rebaixes presenta poques vendes pels botiguers de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol ha rectificat i ha decidit finalment permetre les rebaixes des d’aquest dilluns fins i tot en els llocs que encara segueixen en la fase 0 de la desescalada sempre, això sí, que no generin aglomeracions. De fet, el Ministeri de Sanitat estableix que, en el cas de produir-se una gran afluència de persones, s’ha de procedir al cessament immediat d’aquestes promocions «si fos necessari».

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicava dissabte una ordre del Ministeri de Sanitat que fixa les condicions d’aplicació de la fase 2 de la desescalada que seran actives a partir d’aquest dilluns a l’illa de Formentera (Balears), i les de la Graciosa, El Hierro i La Gomera (Canàries). L’ordre incorpora a més noves condicions de flexibilització de les mesures restrictives de l’estat d’alarma en les zones que romandran aquesta setmana a la fase 0 –la Comunitat de Madrid, Barcelona i àmplies zones urbanes de Castella i Lleó–, i també en les de fase 1 –catorze comunitats que suposen la resta del territori. L’ordre suavitza més mesures de restricció de les zones de la fase 1.

A partir d’avui es permet l’obertura de locals comercials i de prestació de serveis assimilats amb una superfície útil d’exposició i venda inferior o igual a 400 metres quadrats. En establiments amb una superfície útil superior, s’estableix que es pugui acotar l’espai que es reobri a el públic ajustant-se a aquest llindar. L’ordre introdueix també una disposició addicional tercera sobre accions comercials o de promoció que autoritza a efectuar rebaixes en els establiments comercials «acompanyades de mesures destinades a assegurar que no es generin aglomeracions que impedeixin el manteniment de la distància de seguretat, el compliment dels límits d’aforament, o que comprometin la resta de mesures establertes en l’ordre. Si s’incompleixen aquestes regles, afegeix aquesta disposició, els comerços hauran d’efectuar el «cessament immediat de les esmentades accions comercials o de promoció si resultés necessari». També, es permetrà, a partir d’avui, la caça i la pesca esportiva i recreativa en territoris amb la fase 1.

Novetats a la fase zero

Per flexibilitzar les mesures de restricció de les zones de la fase 0 –Comunitat de Madrid, àrea metropolitana de Barcelona i part del territori de Castella i Lleó–, l’ordre modifica altres publicades anteriorment. D’aquesta manera, s’estableixen noves condicions en l’obertura al públic de comerços i serveis, així com d’arxius, i sobre la pràctica de l’esport professional i federat.

S’estableixen condicions iguals a les de la fase 1 en diversos sectors. En el comerç, es permet l’obertura de locals comercials i de prestació de serveis en les condicions de la fase 1. pel que fa a l’àmbit cultural, es permet l’obertura d’arxius en les condicions de la fase 1. Tanmateix, es podrà practicar l’esport professional i el federat en les condicions en què ho fant els territoris que estan en la fase 1.

L’ordre del govern espanyol dicta que els serveis d’inspecció municipals, autonòmics o de policia especial, cada un en l’àmbit de les seves competències, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures i instruir els procediments sancionadors.

Les regions sanitàries de Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona podran entrar a la fase 2 el pròxim dilluns 25 de maig.

tracking