Diari Més

Educació

L'EIC implanta un model que combinarà classes presencials amb l'educació 'online'

Encara el pròxim curs amb l’escolarització garantida de P1 a Batxillerat

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes de l'EIC.

L'EIC implanta un model que combinarà classes presencials amb l'educació 'online'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El model de l’Escola Internacional del Camp ha despertat interès en la comunitat educativa. La seva rapidesa i previsió davant els primers símptomes d’alerta per la Covid-19, han permès, a aquesta fundació, traslladar el seu model educatiu de manera eficaç a les llars dels alumnes. El sistema dóna cobertura a tot l’alumnat des de P1 fins a BAT.

Jaume Vilella, director general de la Fundació Escola Internacional del Camp, centre que té ja vuit anys de vida, va explicar ahir que «vam entendre molt aviat que això era greu, vam haver d’anul·lar un viatge de l’escola al Japó i ens vam adonar que la malaltia també arribaria aquí», explica i llavors, «vam començar a treballar en un pla per si es veien obligats a tancar l’escola per la Covid-19».

Les previsions es van complir, més aviat que tard, i el 12 de març van començar a informar a les famílies de la situació. El dia 14 es va declarar l’estat d’Alarma, i el dia 16 de març els alumnes ja van connectar-se per seguir les seves classes des de casa, amb horaris i rutines establertes. «Sabíem que no seria per dues setmanes únicament sinó que s’estendria, no es tractava d’entretenir als infants amb tasques i deures sinó de garantir la seva escolarització durant el temps de confinament», apunta Vilella que remarca que l’objectiu ha estat el de crear «l’escola de confinament». Vilella destaca el paper del professorat que ha sigut capaç d’adaptar-se a la metodologia i mostrar la seva «vocació», l’autonomia dels alumnes, i el paper fonamental de les famílies que «han esdevingut encara més indispensables» i «han estat a l’altura» de la situació.

Jonathan Day, director de l’EIC, explica que «des del primer dia hem estat preparats per realitzar les classes i donar continuïtat al projecte educatiu».

Pel que fa a la tornada a l’escola, l’EIC vol allargar el curs fins al juliol i començar l’1 de setembre. D’aquesta manera, segons Vilella, es guanyen dies d’escolarització i es dóna suport a les famílies que hauran de tornar a la feina. De totes les etapes, els més petits (de P1 a P5) i els més grans (Batxillerat) són els més afectats per la situació. Per això, l’alumnat de 2n de BAT i IB seria el primer a tornar aquest curs per preparar la Selectivitat. L’EIC planteja que els més petits siguin els primers a tornar, garantint totes les mesures de seguretat.

El centre està treballant en un pla per reduir les quotes el proper curs i minimitzar, així, l’impacte econòmic de la Covid-19.

tracking