Diari Més

Salut

Els CAP ebrencs faran ecografies pulmonars per detectar les lesions que causa la Covid-19

El Departament de Salut distribueix nous equips a vuit centres del territori i forma 30 professionals

alt

Proves PCR als CAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els centres d'atenció primària de les Terres de l'Ebre efectuaran ecografies pulmonars per millorar el diagnòstic i el seguiment dels pacients amb Covid-19. Segons subratlla el Departament de Salut, es tracta d'una tècnica amb sensibilitat per detectar de forma precoç les lesions pulmonars que causa la malaltia més efectiva que la radiografia de tòrax i l'exploració física, utilitzades fins aquest moment. El Departament ha distribuït aparells als CAP d'Amposta, Baix Ebre, Deltebre, Flix, Móra la Nova, l’Aldea, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona, a més dels ja existents al Temple i l'Ametlla de Mar. Paral·lelament, uns 30 professionals del territori han seguit una formació virtual específica.

El Departament ha recordat la transcendència de detectar aquestes lesions pulmonars en els primers moments de la malaltia quan les decisions clíniques poden determinar canvis importants en l'evolució dels pacients.

La pràctica d'ecografia pulmonar per al control evolutiu de pacients positius per coronavirus i també en els casos d’usuaris amb sospita inicial s'ha iniciat aquesta setmana al CAP Baix Ebre i al CAP Amposta.

En les pròximes setmanes, el programa s'ampliarà a la resta del territori amb l'objectiu d'aconseguir un diagnòstic precoç i proper al malalt de les complicacions respiratòries que derivades de la Covid-19. Això també ha de permetre augmentar la resolució dels equips de primària en el cribratge de pacients.

tracking