Diari Més

Judicial

L'Audiència de Tarragona arxiva la fuita de partícules de la central d'Ascó

Els fets van passar a finals de l'any 2007 durant una recàrrega de combustible del reactor

Vista general del tram de l'Ebre i la nuclear d'Ascó.

Ascó I, nuclearACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Tarragona ha arxivat el cas relatiu a la fuita de partícules radioactives a la central nuclear d'Ascó a finals de l'any 2007 en considerar que no es van produir danys ni s'acrediten suficientment els delictes imputats als tres acusats.

Tres directius de la central nuclear estaven acusats d'un delicte contra la seguretat col·lectiva relatiu a l'energia nuclear, un altre contra els recursos naturals i el medi ambient, falsedat documental i contra els drets dels treballadors, segons la interlocutòria.

El 29 de novembre del 2007, la central va emetre partícules radioactives per una fallada durant la recàrrega de combustible del reactor succeïda el dia 27, però la central no va informar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) fins a l'abril de l'any següent.

L'Audiència considera que la instrucció no justifica suficientment els indicis ni els delictes pels quals s'acusa els tres directius.

L'emissió a l'exterior de partícules radioactives no va comportar danys personals ni al medi ambient, tot i que l'incident presentava un potencial de risc, segons l'informe del CSN.

Els informes pericials aportats per la defensa, amb més de 3000 mesuraments, també van descartar danys a l'entorn, tot i que es van trobar partícules a la riba del riu Ebre.

tracking