Diari Més

Dolors Carreras: «La gent de segona residència ha vingut i s'ha quedat»

L’alcaldessa de Cunit es queixa que «la policia no dona l’abast» i apunta que s’han cursat una gran quantitat de denúncies

Un dels controls policials que s'han realitzat a Cunit en les darreres setmanes.

Dolors Carreras: «La gent de segona residència ha vingut i s'ha quedat»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Cunit no s’està respectant la normativa fixada pel govern de l’Estat arran de la crisi del coronavirus. Així ho assegura la seva alcaldessa, Dolors Carreras, qui lamenta profundament que hi hagi «tanta gent als carrers» i que «hagin vingut tants veïns de segona residència i s’hagi quedat».

Carreras creu que «aquest no és el camí», ja que la desescalada acaba d’iniciar-se. On no s’ha passat de la fase zero, de moment, és al seu municipi (pertany a la Regió Sanitària de Barcelona), una circumstància que ella creu que la gent s’ha de prendre amb paciència i amb la seriositat que requereix. «Ja sabem que, sanitàriament, pertanyem al Garraf, fa molts anys que és així i hi estem completament acostumats», detalla l’alcaldessa, tot lamentant que hi ha un sector que ho està patint i que encara ho patirà més. Es tracta del «comerç, que està molt nerviós. És normal, ja que porten molt de temps sense tenir ingressos», tot i que «el que hem de prioritzar ara, per sobre de tot, és la salut. En aquest sentit, hi ha molta gent que està molt conscienciada i que fa cas a les indicacions que ens han arribat del Govern».

Ara bé, un gran nombre de persones, tot i que no ho han quantificat amb exactitud, s’està saltant la normativa. Es tracta de la gent que viu en gran part a Barcelona, tot i que hi ha d’altres indrets, i que té una segona residència a Cunit. Ells, segons l’alcaldessa, «estan al municipi. Hem pogut comprovar-ho amb els consums. No sé com han pogut venir, ja que tenim controls policials per tot el municipi, però la gent ha vingut i no podia fer-ho». Tots aquests veïns que, segons l’alcaldessa, fa dies que conviuen a Cunit, també han d’anar a fer la compra, però, en la gran majoria, no aconsegueixen enxampar-los. «No sé quan van a comprar ni com ho fan, però l’augment de la població a Cunit en les darreres setmanes ha estat notori», diu Dolors Carreras, qui opina que «crec que han vingut entre setmana. La gent ja no treballa al seu lloc habitual, ho fa des de casa i, a més, el curs escolar s’ha acabat. Han pensat en ells mateixos i, en comptes de quedar-se a casa, han vingut a Cunit, en un acte d’irresponsabilitat». Per a l’alcaldessa, aquesta circumstància representa un gran problema, ja que «es poden col·lapsar els nostres hospitals» en el cas que hi hagi un rebrot.

Dolors Carreras està molt preocupada pel que està succeint al municipi, ja que «tenim gent al carrer, massa gent. Has obert una mica la porta i, al final, s’ha obert de bat a bat. El bon temps està arribant i això tampoc ha ajudat que la gent es quedi a casa».

Sancions

L’alcaldessa revela, a més, que «s’han imposat moltes sancions. Hi ha gent que no respecta horaris i molts no passegen per la zona que els pertoca (el màxim és a un quilòmetre de distància de casa), van a la platja, quan no ho poden fer i baixen fins al passeig, encara que estigui allunyat de les seves cases».

Totes aquestes circumstàncies han provocat, segons l’alcaldessa, que «la policia no dona l’abast. Està avisant molt a la gent, però també ha cursat moltes denúncies. Aturen a la gent i s’adonen que molts són de segona residència i, actuant així, tenim risc de rebrot». «Crec que hi ha persones que li ha perdut una mica la por a tot el que està passant i jo tinc por, veig a la gent molt relaxada», sentencia Carreras.

tracking