Diari Més

Estat d'alarma

Salou obrirà més espai per a vianants al passeig Jaume I i al Miramar

Tallarà la circulació als dos carrils de muntanya del primer i eliminarà els aparcaments del segon

Tram del carrer Barcelona que es tallarà al transit cada tarda durant tot l'estiu.

Salou obrirà més espai per a vianants al passeig Jaume I i al MiramarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Salou té previst tallar al trànsit dos dels quatre carrils del passeig Jaume I per afavorir el pas de vianants. D’altra banda, també s’eliminaran tots els aparcaments que hi ha al llarg del passeig Miramar amb l’objectiu de guanyar espai perquè els ciutadans puguin mantenir la distància de seguretat recomanada per evitar el contagi del coronavirus. No són les úniques mesures que l’Ajuntament posarà en marxa a favor dels vianants i l’alcalde, Pere Granados, no descarta que algunes esdevinguin permanents.

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Salou ha començat a tancar al trànsit del darrer tram del carrer Barcelona –entre la Via Roma i el passeig de Jaume I– i ha guanyat l’espai per als vianants en horari de sis de la tarda a deu de la nit. Aquest tram del carrer Barcelona serà zona de vianants fins a finals d’estiu. També s’eliminaran totes les places d’aparcament del carrer de Berenguer de Palou, des de la plaça de la Pau fins al Mercat municipal a favor dels transeünts.

La supressió de la filera d’aparcaments del passeig Miramar permetrà eixamplar la vorera de la zona de muntanya, la qual té una superfície insuficient per mantenir la distància social de seguretat de dos metres. El tall al trànsit rodat dels dos carrils en sentit sud del passeig Jaume I, facilitarà també l’ampliació de l’espai de la vorera. «La nova situació que s’ha plantejat amb la crisi sanitària de la COVID-19 també pot ser una oportunitat per avançar alguns projectes que preparava el govern. Des de l’Ajuntament de Salou ja venim de diferents experiències amb les quals s’ha apostat molt per recuperar espais a favor de les persones», explica l’alcalde Salou, Pere Granados.

Les diferents fases de la desescalada de l’Estat d’Alarma posaran a prova noves zones de vianants i, segons Pere Granados, «no descartem res» sobre la possibilitat que els canvis siguin irreversibles un cop superada la crisi sanitària. «Fins que no hi hagi una vacuna o fàrmacs, el coronavirus existeix i continuarà. Per tant, si fem les coses ben fetes, podem evitar les cadenes de transmissió. Abans de la COVID-19, l’Ajuntament ja estudiava guanyar espais per a les persones, ara és el moment de posar a prova algunes experiències. A més, s’han de pavimentar alguns solars com a aparcaments dissuasius, amb què es recuperaran les places d’aparcament perdudes», afegeix Granados.

La conversió d’un tram de l’avinguda Carles Buigas a illa de vianants fa uns anys i la limitació de pas exclusiu a veïns i a càrrega i descàrrega de carrers perpendiculars al passeig Jaume I, van ser l’inici d’un projecte molt més ampli per apaivagar el trànsit rodat a la capital de la Costa Daurada i d’una política basada a «millorar la qualitat de vida de les persones», en paraules de Pere Granados.
Segons fonts de l’Ajuntament, en la pròxima reunió de mobilitat s’abordaran les condicions d’entrada en funcionament de tots els carrers on es variarà el trànsit rodat i de vianants.

tracking