Diari Més

Turisme

Setanta equipaments de la Conca de Barberà, pendents dels ajuts al sector turístic

El Consell Comarcal va obrir un número a WhatsApp per aclarir dubtes sobre aquesta línia d’ajudes

Les instal·lacions de l'empresa d'activitats d'aventura Drac Actiu, a l'Espluga de Francolí, destrossades per la riuada i aturades pel coronavirus.

Setanta equipaments de la Conca de Barberà, pendents dels ajuts al sector turísticDrac Actiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una setantena d’equipaments turístics de la Conca de Barberà han sol·licitat acollir-se a la línia d’ajuts adreçada a microempreses i professionals del sector, afectats econòmicament per la crisi del coronavirus. El Govern distribuirà 3,5 milions d’euros, amb un ajut automàtic de 2.500 euros per establiment. Hi ha 1.400 sol·licituds a tot Catalunya. La Conca de Barberà, que just començava a remuntar de la riuada de l’octubre, s’ha afanyat a demanar aquests ajuts, més que necessaris en negocis com el centre d’activitats d’aventura Drac Actiu, a l’Espluga de Francolí.

«Si no hagués estat pel coronavirus hauríem pogut engegar». Laly Puig, una de les responsables de Drac Actiu, diu que ara mateix qualsevol tipus d’ajuda és benvinguda, tenint en compte que encara no han rebut cap subvenció després del temporal que va destrossar les seves instal·lacions arran de riu, malgrat les promeses d’ambdós governs.

En els 25 anys de negoci, aquesta microempresa ha hagut de suportar vàries crisis, com la del 2013. «Però ara ens està fallant tot, tant escolars com turistes, estem a zero», diu Laly. «Hem de gestionar totes les despeses d’haver perdut la temporada fins al juny i tot dependrà de com anirà l’estiu i la tardor, espero que no haguem de tancar», lamenta.

«Sort de la gent del territori i també de l’Ajuntament i el Consell Comarcal que ha vetllat perquè tots n’estiguéssim al corrent i ningú se li passés», apunta Laly. Aquest canal de difusió, creat pel servei de Turisme del Consell Comarcal, va rebre més de seixanta altes en només 24 hores. Ara la xifra ja supera la setantena d’establiments adherits.

Un pla de reactivació econòmica

«El canal funciona», constata Mireia Bonet, tècnica de Turisme del Consell. «El sector a la Conca està passant un moment complicat i la nostra funció és donar suport; quan això es reactivi farem un bon pla de recuperació turística», afirma.

Encara es desconeix l’impacte econòmic en el sector turístic, però la caiguda de facturació serà important sobretot per la pèrdua de la Setmana Santa, temporada que mou molts turistes en aquesta comarca d’interior, i la incertesa de l’estiu.

tracking