Diari Més

COVID-19

Els ajuntaments s'obren a l'ampliació de terrasses de bars i restaurants

L’Ajuntament de Roda de Berà i Cunit ja han avançat que ho permetran sense cap cost per als empresaris i d’altres estan treballant-hi

Els propietaris del Restaurant Mas Roselló preparant la terrassa.

Els ajuntaments s'obren a l'ampliació de terrasses de bars i restaurantsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Roda de Berà s’avançava dimecres a una mesura que altres ajuntaments han començat a estudiar i que, probablement, acabaran aprovant per alleujar els empresaris de bars i restauració que podran obrir el cinquanta per cent de l’aforament de les seves les terrasses a partir de dilluns si finalment la regió sanitària del Camp de. L’Ajuntament de Roda de Berà ampliarà l’espai disponible per a les terrasses de bars i restaurants en tots aquells casos en què sigui possible fer-ho. L’ampliació, de fet, es podrà fer sense cap cost per a l’empresari. Altres municipis de la Costa Daurada ho tenen tot a punt.

L’Ajuntament de Roda de Berà està estudiant noves mesures econòmiques i fiscals per ajudar bars i restaurants, com seria aquesta bonificació del 50% en la taxa d’ocupació de la via pública. Aquells bars i restaurants que ampliïn la seva terrassa fins al doble de metres, no els repercutirà en la taxa i continuaran pagant el mateix que fins ara, i en els casos en què no sigui possible aquesta ampliació per manca d’espai, la taxa es reduirà a la meitat. Aquesta bonificació anirà a banda del paquet de mesures que l’equip de Govern va elaborar a finals del mes de març, que els eximia del pagament de la taxa d’escombraries i d’ocupació de la via pública durant tot el temps en què han hagut de romandre tancats.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, reconeix que, en la primera fase, en què es permetran reunions de fins a deu persones, «tenir una terrassa pot ser un dels millors instruments per generar activitat econòmica, i per a Roda de Berà és un sector clau i un dels motors econòmics». «Per aquest motiu hem de buscar solucions, perquè l’impacte sigui el menor possible».

Cunit

L’equip de govern de Cunit, per la seva banda, també ofereix a la restauració del municipi que amplïin les seves terrasses de forma gratuïta arran de la situació actual i les restriccions que han de complir els comerços locals. Podran beneficiar-se’n, bars i restaurants del municipi així com forn, pastisseries amb servei de terrassa.

Torredembarra

L’Ajuntament de Torredembarra ha confirmat també que es permetrà l’ampliació de terrasses quan sigui possible. D’altra banda, el ple de Torredembarra va aprovar ahir l’exempció en el pagament de les taxes d’ocupació de la via pública mentre no hi pugui haver ocupació amb motiu de les mesures per lluitar contra la COVID-19. A partir que es pugui fer efectiva l’ocupació i fins a final d’any hi haurà una reducció del 90%.

Altafulla

Altafulla comunicarà oficialment i molt probablement en les pròximes hores la possibilitat d’ampliar les terrasses sense cap cost pels empresaris. L’Ajuntament d’Altafulla ha confirmat a Diari Més que s’han redactat ja les bases per fer-ho possible i que la mesura només està pendent de rebre el vistiplau tècnic i administratiu.

Tarragona

L’Ajuntament de Tarragona ha obert un període de recepció de sol·licituds perquè els titulars d’establiments de restauració, tant els que ja tenen autorització municipal com els que no en tenen, i vulguin instal·lar una terrassa a la via pública i reprendre la seva activitat econòmica, ho comuniquin a l’Ajuntament de forma telemàtica com a mínim tres dies abans de la data prevista d’obertura al públic. L’Ajuntament també dona la possibilitat a que grups d’establiments, en un nombre no inferior a tres, tant si ja disposen de terrassa com sinó en tenen, explotin de forma conjunta una terrassa comuna de forma provisional, mentre duri la situació d’excepcionalitat. Tanmateix, tancar els carrers al trànsit és una de les opcions que està estudiant l’Ajuntament de Tarragona per a donar cabuda a uns restauradors que veuran reduïda la seva capacitat d’acollir clients mentre duri la desescalada programada pel Govern. Segons el regidor de Serveis Econòmics, Serveis Centrals i Personal de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, «estem parlant d’una nova realitat per a tothom i, per tant, també per als restauradors».

Vila-seca

El Govern de Vila-seca buscarà el consens polític de tots els grups municipals per permetre tirar endavant l’ampliació de terrasses. Mentrestant, l’Ajuntament ha avançat ja algunes propostes i, aquesta darrera setmana, es troba sondejat el sector a través de reunions de Vila-seca i la Pineda. Altres ajuntaments de la Costa Daurada, com el de Cambrils i Salou, asseguren que es troben treballant en aquesta línia. Cambrils podria tenir-ne novetats la pròxima setmana.

L’Ajuntament de Reus oferirà l’ampliació de terrasses a partir de la setmana vinent. La sol·licitud s’ha de tramitar telemàticament i l’Ajuntamen «farà el seguiment de cada petició».

tracking