Diari Més

Educació

L'avaluació continuada marcarà també les notes a les EOI

La mesura afecta més de dos mil alumnes repartits en vuit centres de la demarcació

Centenars d'alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes, pendents de completar els seus cursos.

L'avaluació continuada marcarà també les notes a les EOICristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De la mateixa manera que els estudis de primària i secundària, les Escoles Oficials d’Idiomes s’encomanaran al treball fet durant el curs –fins al confinament, a banda de feina extra aquests dies– per avaluar els seus alumnes. Aquesta és la via principal a la que poden optar els estudiants que es van matricular l’estiu de 2019 per superar el seu nivell i obtenir el seu certificat. Les classes es van suspendre alhora que ho va fer l’ensenyament dels infants i adolescents, per tal d’evitar un increment del nombre de contagis.

Tot i amb això, tant l’alumnat oficial com l’alumnat que decidís anar per lliure i presentar-se directament a l’examen podran avaluar els seus coneixements en una prova online per a la qual encara s’ha de definir una data. Precisament els exàmens oficials s’havien de produir a partir d’aquest pròxim mes de maig.

En un document signat per la direcció general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, detallen que l’avaluació del curs 2019-2020, en la seva convocatòria ordinària, haurà de fer-la el professorat «segons determini cada departament didàctic de cada escola». Pel que fa a l’alumnat lliure, «atesa la suspensió de les activitats presencials d’acord amb el Reial decret 463/2020, mentre sigui vigent aquesta suspensió no es poden fer les convocatòries de certificació».

El document demana al professorat «disposar d’evidències» per poder fer les qualificacions, que han d’haver estat enllestides abans del 19 de juny. En el cas que les proves de certificació de ls nivells B1, B2, C1 i C2 es puguin mantenir segons el calendari d’aquest curs, «l’alumnat ha de triar, abans de ser avaluat pel centre, si vol optar a la certificació, presentant-se a les proves, o bé per l’obtenció de la certificació a través de l’avaluació de curs». A banda, indiquen que els que estiguin cursant 2n de Batxillerat i que necessitin l’avaluació com a matèria de modalitat, han de tenir-la durant la segona quinzena de maig.

En total, a la demarcació de Tarragona, hi ha 8 centres que ofereixen ensenyaments de llengües estrangeres: el Vendrell, Reus, Salou, Tarragona, Valls, Amposta, Tortosa i Móra d’Ebre. En aquests centres, i a l’espera que el Departament d’Educació faciliti les dades actualitzades, en el curs 2018-2019 hi havia 2.712 persones matriculades, majoritàriament d’anglès però també rus, francès, àrab, alemany i, a més a més, català i castellà.

tracking