Diari Més

Infància

Que els contes no es quedin al calaix

La tarragonina Carme Aragonès explica contes als petits de casa des de YouTube

La Carme Aragonès explicant el conte del núvol Nimbus.

Que els contes no es quedin al calaixCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carme Aragonès Curulla és mestra d’educació infantil i directora de la llar d’infants municipal Els Gegants de la Torre, de Torredembarra. Quan van haver de tancar el centre a causa de la crisi sanitària, les educadores van decidir que mirarien de seguir en contacte amb els nens i nenes, oferint-los, per via telemàtica, algunes de les rutines de la llar. Així per exemple, les tutores van posar en marxa la rutina del Bon dia, i la directora, que a l’escoleta explicava contes, va decidir seguir-ho fent, però a través de vídeos gravats per ella mateixa.

«Amb els dies em vaig adonar que estava generant un material que era una llàstima que es quedés al calaix, així que vaig començar a compartir-lo amb el meu cercle més proper», recorda la Carme. El pas següent va arribar quan, encoratjada per aquests coneguts, va decidir un canal de YouTube i oferir aquestes històries en obert.

Des de llavors, al seu canal (AraDiP dibuix i pintura) ofereix continguts adreçats a infants de fins a sis o set anys. Allà, la Carme explica contes que ha escollit pensant en què puguin ser entretinguts per a la canalla, però també educatius, que sorprenguin i ajudin a treballar qüestions de la vida quotidiana. Per això, a cada conte els nens hi trobaran alguna o altra sorpresa: si per Sant Jordi tot es va quedar a les fosques, per Setmana Santa van conèixer una mona molt dolça; si amb la Mama Oca van aprendre a fer pastissos, amb el núvol Nimbus van descobrir algunes emocions bàsiques. «Per sort, vaig poder emportar-me els contes que tenim a la llar d’infants, així que tinc material per moltes setmanes», detalla la Carme.

En paral·lel, també s’està plantejant començar a publicar vídeos vinculats a les arts plàstiques, un camp en el qual també té força experiència, ja que ella mateixa també dirigia, abans del confinament, un taller d’arts plàstiques per a nens de fins a quinze anys.

Artistes casolans

Per Sant Jordi va fer-ne un primer tast, proposant una rosa de Sant Jordi que va tenir molt bona acollida. La idea, explica la Carme, era anar publicant vídeos vinculats també a aquest vessant més artístic, però en aquesta situació de confinament, els farà adaptats a les condicions i característiques que tenen les famílies a les cases.

A dia d’avui la Carme se sent satisfeta amb l’acollida que ha tingut aquesta iniciativa, fet que l’ha animat a mantenir el canal quan la situació d’estat d’alarma i confinament s’hagi acabat. «La idea ja em rondava quan pensava en el contingut sobre les arts plàstiques, però no m’acabava de decidir. Ara que ja he començat i tinc temps per dedicar-m’hi, he pres la decisió i ja no em vull aturar», ha assegurat.

La Carme Aragonès també escriu contes, i a hores d’ara n’està enllestint un en col·laboració amb un il·lustrador tarragoní que ben aviat podrem veure en un nou vídeo del seu canal de YouTube.

tracking