Diari Més

Policial

Decomissen 3.000 plantes de marihuana en unes naus del polígon Catalunya Sud, a Tortosa

La investigació policial va detectar un home que se saltava el confinament per visitar la plantació

Una agent de la policia local de Tortosa a la plantació de marihuana localitzada en naus del polígon Catalunya Sud de Tortosa

Decomissen 3.000 plantes de marihuana en unes naus del polígon Catalunya Sud, a TortosaPolicia Local de Tortosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un operatiu conjunt entre la policia local de Tortosa i la policia espanyola ha permès desmantellar una plantació en unes naus del polígon industrial Catalunya Sud de la capital del Baix Ebre. Al seu interior, els agents van localitzar 2.937 plantes de cànnabis en avançat estat de floració i un pes brut de 340 quilos –amb un valor al mercat negre que calculen en 3,6 milions d'euros. Després de detectar «moviments sospitosos» al voltant de les naus al mes de març, un seguiment posterior va constatar que un home se saltava les mesures de confinament per la covid-19 i accedia a l'interior de l'immoble. Fa algunes setmanes es va desplegar i s'han pogut localitzar tres persones més implicades.
Durant l'escorcoll de la nau, els cossos policials van constatar «un alt grau de sofisticació i innovació». L'espai de l'edifici havia sigut compartimentat en sis habitacles, amb unes 500 plantes de marihuana a cadascun d'aquests espais, en diferents fases de creixement. Així mateix, també es van localitzar uns hivernacles plegables amb prop de 200 plantes, que en alguns casos estaven a ple rendiment. a plantació estava completament automatitzada, fet que permetia el creixement de manera autònoma sense la necessitat de presència humana. L'actuació policial va permetre decomissar també sistemes d'il·luminació, climatització, reg o temporitzadors, a més de dos vehicles.

El suposat responsable tenia antecedents per tràfic d'estupefaents i està sent investigant d'un delicte contra la salut pública així com un altre de frau de fluid elèctric i ja ha passat a disposició judicial. Les actuacions segueixen en marxa per identificar altres possibles membres de l'organització després d'haver localitzat també dos dones i unhome.

tracking