Diari Més

L'exèrcit desinfecta zones públiques del Monestir de Poblet de forma preventiva

L'Estat, que n'és el propietari, va oferir els treballs a la comunitat monàstica i aquesta ho va acceptar

Pla general d'efectius de l'exèrcit a la plaça del Monestir de Poblet abans d'iniciar els treballs de desinfecció.

L'exèrcit desinfecta zones públiques del Monestir de Poblet de forma preventivaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de soldats de l'exèrcit espanyol han desinfectat aquest dijous al matí diverses zones públiques del Monestir de Poblet, com l'hostatgeria i la plaça, davant la pandèmia del coronavirus. El monestir és propietat de l'Estat i, fa uns dies, les institucions espanyoles van oferir la desinfecció a la comunitat monàstica. En tractar-se d'un indret molt freqüentat -fins que va haver de tancar portes-, van acceptar l'oferiment, segons ha explicat a l'ACN el pare abat, Octavi Vilà. La comunitat està formada per més d'una vintena de monjos que es troben bé de salut, segons Vilà. L'abat ha subratllat que els treballs es porten a terme de manera preventiva.
Els militars que s'han desplaçat a Poblet pertanyen al regiment d'infanteria 'Barcelona 63' de la caserna del Bruc. L'actuació la dirigeix una tinent coronel veterinària que pertany a la Tercera Subinspecció General de l'Exèrcit, amb seu a la ciutat comtal. Segons l'exèrcit, té una àmplia formació i experiència en aquesta mena de treballs.

«Ateses les característiques del monestir, la unitat està preparada amb els protocols necessaris per tal d'extremar la cura dels béns culturals, històrics i patrimonials», assenyalen fonts militars.

En paral·lel, una altra secció del mateix regiment ha acudit aquest dijous a desinfectar la comissaria de la Policia Nacional a Tarragona. Dimecres el grup també va actuar a les comissaries de Reus i Tortosa.

tracking