Diari Més

L'Ajuntament de Sarral sorprèn repartint 800 roses i poemes a totes les cases

Els joves de l'Associació Saüc també han llegit petites històries a través de la megafonia municipal

Alguns habitants del municipi han decorat les seves cases amb roses ben diverses.

L'Ajuntament de Sarral sorprèn repartint 800 roses i poemes a totes les casesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Sarral ha volgut sorprendre avui, dia de Sant Jordi, a tots els seus ciutadans regalant 800 roses i poemes a totes les cases del municipi. L'acció ha estat possible gràcies a voluntaris del personal del consistori, joves de l'Associació Saüc i membres del govern municipal.

Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Sarral, que s’ha estrenat enguany en el marc de la celebració de la Diada de Sant Jordi i que volgudament ha estat una agradable sorpresa pels ciutadans. La regidora de Cultura, Victòria Cañís, ha explicat que «Abans de la pandèmia, la Llar de Jubilats ja regalava una rosa i ens van demanar si enguany des del consistori les podria pagar. Vam respondre afirmativament, però alhora se’ns va acudir que seria un detall bonic estendre-ho a totes les cases del poble i de les pedanies. I més en una diada com la d’enguany, que no oblidarem mai confinats a causa de la Covid-19». I és que a banda de Sarral, també han repartit roses i poemes a Montbrió de la Marca i Vallverd. Juntament amb la rosa, s’ha lliurat un poema del sarralenc Adolf Andreu, que porta per nom Abrili està dedicat a la llegenda de Sant Jordi i la Princesa, i també a aquesta diada de celebració de l’amor, la literatura i la primavera.

Més activitats al municipi

D’altra banda, Saüc també ha impulsat l’escriptura de microrelats i poemes entre els veïns, escrits i gravats. Aquestes petites històries han estat llegides a través de la megafonia municipal, i també penjades al seu Instagram. L’entitat juvenil també ha organitzat una selecció de llibres recomanats per aquest Sant Jordi, en coordinació amb el Club de Lectura de Sarral, la Llar d’Infants El Patufet i l’Escola Salvador Ninot.

A més, l’escola bressol també ha fet una crida a confeccionar a casa manualitats, per tal que la canalla passi millor el confinament i alhora celebri Sant Jordi omplint amb roses creades per elles els balcons i les finestres de Sarral.

tracking