Diari Més

Sense ajudes a l'Espluga de Francolí sis mesos després del temporal

El Govern central no ha aprovat encara el decret d'emergència que permetrà sol·licitar els ajuts

Pla general del riu Francolí al seu pas per l'Espluga de Francolí i de les destrosses a la llera.

riu Francolí, l'Espluga de Francolí, llera, temporalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis mesos després dels danys causats pel temporal que el passat mes d'octubre va afectar l'Espluga de Francolí, el municipi continua sense rebre cap ajuda, segons denuncia l'ajuntament.

El Govern central no ha aprovat encara el decret d'emergència que permetrà sol·licitar els ajuts i, per això, els sis municipis tarragonins més afectats pel temporal seguiran sense rebre subvencions.

De moment, la connexió de gas està garantida, encara que segueix sent provisional, i encara hi ha un generador, també provisional, per proporcionar electricitat a la zona més propera al riu Francolí, desbordat el passat 22 d'octubre.

Per la seva banda, l'Agència Catalana de l'Aigua ha destinat equips per netejar la llera del riu i la seva reconducció i la Diputació de Tarragona segueix treballant en un mur de contenció, tot i que el confinament ha paralitzat aquestes actuacions.

Tot i el confinament, els treballs per a la restitució dels col·lectors, a càrrec del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, continuen, en considerar-se una actuació urgent.

L'ajuntament ha aprovat una partida de 55.000 euros per comprar material i maquinària de la Brigada Municipal i el col·lectiu Riuada Solidària ha repartit 50.000 euros entre cinc negocis destrossats per la riuada.

tracking