Diari Més

L'Ajuntament de la Pobla porta la Diada de Sant Jordi a totes les llars

S’ha substituït la tradicional Setmana Cultural per un seguit de propostes ‘online’ per fomentar el lleure durant el confinament

L'edició de l'any passat de Sant Jordi va ser molt concorreguda al municipi pobletà.

L'Ajuntament de la Pobla porta la Diada de Sant Jordi a totes les llarsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la voluntat de combatre la monotonia associada al confinament, així com d’oferir propostes de lleure per a tota la família, l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet està treballant en la programació d’activitats de caire cultural. Ho fa a través dels perfils municipals a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube), així com també a través de l’app femPobla.

D’altra banda, el consistori també farà possible que els habitants de La Pobla puguin mantenir l’essència de l’ambient que, tradicionalment, es viu al poble amb motiu de la Diada de Sant Jordi. En aquest sentit el consistori, a través de la Brigada municipal, durà a terme una acció porta a porta, per lliurar una rosa i els dos darrers llibres d’interès local que ha editat l’Ajuntament: De La Pobla bon recer! Decennals 2010-2020, un volum que repassa les dues darreres festes Decennals viscudes pel municipi, a partir d’un ampli reportatge gràfic; i la reedició de l’obra Breu història. Mare de Déu del Lledó, originalment editat el 2002 i que ara, amb motiu de les Decennals que el municipi celebra enguany, torna a ser editat per oferir als pobletans dos volums de col·leccionista i per al record.

Juntament amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament treballa dia a dia per oferir altres propostes de lleure cultural als pobletans, que contribueixin a fer més amè el temps de confinament. Aquestes mesures són principalment a distància, i són canalitzades a través dels mitjans i canals que l’Ajuntament té a les xarxes socials, així com a través de l’app pròpia, femPobla.

Entre aquestes mesures destaca la creació d’una campanya de dibuix infantil, amb l’objectiu de crear una exposició en el futur. Els interessats a participar-hi poden enviar el seu dibuix a l’adreça culturaifestes@poblamafumet.cat, o bé lliurar-lo físicament als vigilants municipals o als voluntaris de Protecció Civil. En aquest cas, cal escriure al dors del dibuix el títol del mateix i el nom de l’autor.

Roses de Sant Jordi

També cal destacar altres iniciatives impulsades, com ara un taller per elaborar a casa una rosa de Sant Jordi, els vídeos que els membres dels clubs de lectura infantil i juvenil estan penjant a les xarxes per fomentar la lectura en aquests temps, o els Tallers de cuina que, de la mà de l’Associació de Gourmets de La Pobla de Mafumet, ofereix interessants receptes cada dijous del mes d’abril.

A banda, el consistori també ha impulsat altres propostes culturals i socials d’interès cultural, educatiu o social, com són les caminades des de casa, la difusió de fitxes del Taller de la Memòria per a la gent gran, la publicació al canal de Youtube de vídeos recordatoris d’activitats celebrades a La Pobla, la programació de cursos i propostes online i, sobretot, la difusió de tota la informació relativa a la COVID-19, per facilitar que la població tingui el màxim d’informació possible.

El conte del Lledó

Finalment, el municipi també està ultimant els detalls per a l’edició d’un conte. Un estel brilla al cel, obra de Montse Rubinat Sindreu i amb il·lustracions de Jordi Bibià, és un relat que narra la fascinant història de la Mare de Déu del Lledó. L’obra serà presentada públicament en els propers mesos, un cop superada la situació de confinament.

Així mateix, en els propers dies veurà la llum el primer Certamen de relats breus de La Pobla de Mafumet. Ho farà a través de les xarxes socials, i convidarà els pobletans a partir de 7 anys a mostrar tota la seva creativitat literària. Distribuïts en tres categories

(infantil, de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 18; i adults), els relats breus seran de temàtica lliure i un jurat especialitzat serà l’encarregat de determinar quins són els escrits guanyadors.

Contes, versots, música...

Entre les mesures que pròximament veuran la llum també hi ha sessions de l’Hora del conte amb Joan Boher; un repte de creació de versots infantils amb el Ball de Diables Els 7 Pecats Capitals; una sessió musical online amb els DJ de La Pobla (Alex Sunrise, Gabry DC, DJ Guibbons i DJ Salmer), que tindrà lloc el 24 d’abril a les 22 hores, al canal de Youtube de La Pobla; un directe online del cantant Tony Cruz; la publicació d’entrevistes a pobletans destacats, a partir de videoconferències amb els habitants del municipi; sessions de monòlegs online amb la Corriola Teatre; una iniciativa per fomentar la decoració de balcons per Sant Jordi; o la difusió d’activitats infantils a través dels perfils municipals a les xarxes socials. Aquestes iniciatives, juntament amb d’altres que l’Ajuntament està treballant i anunciarà pròximament, formen part del pla consistorial per oferir possibilitats de lleure actiu als seus habitants, tant a partir d’activitats pròpies com donant difusió a aquelles que organitzen les diverses entitats de La Pobla de Mafumet.

Els veïns participen en el ‘Coronavirus makers’

El municipi pobletà ha decidit sumar-se al projecte Coronavirus makers, que ofereix solidaritat tecnològica en 3D per lluitar de casa contra la pandèmia. Aquest projecte, que compta amb més de 3.000 voluntaris arreu de Catalunya –més de 400 a Tarragona–, també té presència a La Pobla de Mafumet. La seva tasca consisteix a produir material sanitari amb impressores 3D, des de casa. En concret, viseres de protecció. Un cop creades, van a un punt de muntatge i desinfecció.

tracking