Diari Més

Laboral

La Terra Alta crea una borsa de treball per al sector agrícola i ramader

L'eina vol oferir sortides laborals a les persones que s'han quedat a l'atur per la crisi del coronavirus

Imatge d'arxiu d'un camp de cultiu de la Terra Alta

La DO Terra Alta llença un espot per incentivar la compra de vi de proximitat arran de la crisi per la covid-19Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha activat aquest dilluns una borsa de treball «exclusiva» per al sector agrícola i ramader de la comarca. Funcionarà en paral·lel a la genèrica, que gestiona l'àrea de Joventut, i es coordinarà des de l'àrea d'Empresa. També s'obrirà als joves interessats en les ofertes que s'hi publiquin a través del dispositiu d'ocupació juvenil i el d'inserció del programa Treball a les 7 Comarques. Els sectors de la pagesia i la ramaderia s'havien mostrat preocupats per la falta de personal per poder executar, «en condicions i de manera imminent», les activitats agrícoles per a les quals es contractaven temporers de fora i que es poden suplir, amb aquesta eina, amb persones a l'atur per la crisi de la covid-19.
La nova borsa de treball seguirà les normes de confinament, intentant reduir el nombre de desplaçament de persones que vinguin a treballar de fora de Terra Alta. Per optar a les ofertes de feina que vagin incorporant pagesos i ramaders no cal aportar cap currículum. S'hi hauran d'especificar-hi dades que poden ser interessants per a la feina que s'hagi de desenvolupar en aquests sectors.

El Consell Comarcal traslladarà als pagesos i ramaders les dades de les persones interessades i decidiran a qui contracten. També s'encarregaran de la contractació laboral i a través del sindicat que els representi o de la gestoria amb qui treballin, duran a terme els tràmits legals contractuals. L'ens comarcal aconsella que se segueixi el conveni del camp i es faci cas en tot moment de les instruccions que marqui el Procicat a les feines i les mesures de seguretat que cal tenir en compte.

Les persones que tinguin dificultats o no disposin dels coneixements digitals necessaris per accedir a aquesta borsa de treball es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Terra Alta de manera telefònica.

tracking