Diari Més

Estat d'Alarma

Tarragona, Reus, Tortosa, Cambrils i El Vendrell reparteixen mascaretes

Es van lliurar a persones que van a treballar en transport públic de les ciutats de més de 30.000 habitants de Catalunya

Un voluntari de Protecció Civil entregant una mascareta a una usuària de l'EMT a la parada de la plaça Imperial Tàrraco.

Tarragona, Reus, Tortosa, Cambrils i El Vendrell reparteixen mascaretesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona, Reus, Tortosa, Cambrils i El Vendrell són les cinc ciutats de la demarcació de més de 30.000 habitants que ahir van repartir mascaretes a aquelles persones que s’havien de desplaçar al lloc de feina en transport públic. D’aquesta manera, agents de Protecció Civil i membres de la Creu Roja van ser els encarregats d’entregar aquest material en estacions d’autobús i de tren per evitar la propagació del coronavirus entre aquelles persones de serveis essencials i també les de serveis no essencials, que ahir van haver de tornar a la feina després que el govern espanyol aixequés el confinament total. Aquestes mascaretes formen part del paquet d’1.714.000 que l’Estat va enviar a Catalunya.

A la ciutat de Tarragona, voluntaris de Protecció Civil van ser els encarregats de repartir un total de 1.600 mascaretes, 700 unitats a l’estació de Renfe i 900 a l’estació d’autobusos i diferents parades de l’EMT, entre les 6 i les 12 hores. Els voluntaris del cos de protecció també van repartir 250 mascaretes tèxtils casolanes a la parada de bus de l’EMT de plaça Imperial Tàrraco, en la que conflueixen diverses línies. Aquestes mascaretes procedeixen de donacions realitzades a l’Ajuntament i el repartiment es va fer coincidint amb la reincorporació als seus centres de treball de treballadors de les activitats per a les quals s’ha aixecat la restricció. A més, els voluntaris de Protecció Civil, durant el matí, també van repartir-ne 980 al Mercat Central de la ciutat i en van lliurar 120 unitats a l’empresa municipal de mercats. Pel que fa a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona, tres efectius de la Creu Roja en van repartir a només 30 passatgers.

A Reus, en canvi, només es van repartir unes 100 mascaretes entre els usuaris de tren i bus, durant tot el matí. Dos voluntaris de Protecció Civil de la capital del Baix Camp a cada estació, que van assegurar que l’afluència de passatgers va ser molt baixa, van ser els encarregats de distribuir aquest material entre els treballadors que tornaven a la feina en el que va ser un matí tranquil.

En la mateixa línia, a Cambrils només es van entregar 3 mascaretes a tres usuaris del tren i 11 més a altres treballadors que passaven per la zona, com ara periodistes, entre altres. Els encarregats a la ciutat de la Costa Daurada de fer entrega d’aquest material van ser tres efectius de la Creu Roja i un tècnic municipal.

Pel que fa al Vendrell, es van repartir un total de 650 mascaretes. Concretament, un tècnic de Protecció Civil en va lliurar 400 a l’estació de la Renfe a Sant Vicenç de Calders, i un voluntari del mateix cos en va entregar fins a 200 a l’estació de tren del Vendrell. Un altre voluntari de Protecció Civil en va donar 50 als usuaris d’autobús de l’estació de busos de la ciutat del Baix Penedès.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, concretament a Tortosa, es van entregar un total de 150 mascaretes durant el matí d’ahir en dos punts diferents, a l’estació de Renfe i a la de busos. Aquestes ciutats tenen previst acabar de repartir la resta de material durant el matí d’avui a aquells treballadors que utilitzin el transport públic.

Un voluntari donant una mascareta a l'estació de busos de Reus.

Tarragona, Reus, Tortosa, Cambrils i El Vendrell reparteixen mascaretesOlívia Molet

tracking