Diari Més

Salut

L'Hotel Sant Salvador de Coma-ruga aïlla els cinc primers pacients de Covid-19

Era un dels hotels salut activats a Tarragona la setmana passada i encara no havia registrat ingressos

Imatge de l'Hotel Sant Salvador.

L'Hotel Sant Salvador de Coma-ruga aïlla els cinc primers pacients de Covid-19Google Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Regió Sanitària del Camp ha aïllat els primers pacients de Covid-19 en llits de l’Hotel Sant Salvador de Coma-ruga, a petició de l’Hospital del Vendrell. Aquest era un dels dos hotels salut, entre els quatre d’habilitats a Tarragona des de dimarts passat, que romania disponible però encara buit. Fonts de Salut detallen que a l’establiment va entrar un primer usuari aquest mateix dimarts a darrera hora i que, amb dades d’ahir al migdia, ja s’han ocupat cinc dels 156 llits que el Sant Salvador posa a disposició dels serveis sanitaris per facilitar el control de la pandèmia del coronavirus.

Els quatre hotels salut de Tarragona, que en la seva globalitat tenen capacitat per a 686 persones, acullen contactes de positius i persones contagiades per Covid-19 però que presenten simptomatologia lleu. En la seva primera setmana en funcionament van superar els 50 usuaris. De fet, amb xifres de dimarts, L’SB Express de Tarragona –que té 160 llits i també abasta l’Alt Camp i la Conca de Barberà– havia registrat ja 37 pacients derivats de l’Hospital Joan XXIII i l’Hospital Santa Tecla; i l’Hotel Reus Park –amb 110 llits– aïllava ja persones arribades des de l’Hospital Sant Joan de Reus. On encara no s’ha produït cap entrada, segons asseguren les mateixes, fonts és a l’Hotel Villa Dorada de Salou, que té 260 llits. Per tant, s’estarien fent servir ara al voltant d’un 8% de les places disponibles. Des de Salut remarquen que les derivacions als hotels salut no estan programades i que tenen lloc a demanda dels hospitals de referència de cada establiment, responent a les necessitats sobrevingudes. Els acords amb els allotjaments són, d’inici, per prop de tres mesos tot i que estan subjectes a l’evolució de l’emergència sanitària. Salut també ha anunciat que manté contactes amb altres operadors per si fos necessari ampliar espais.

Tots els usuaris que s’allotgen als nous hotels salut del Camp de Tarragona han rebut abans atenció mèdica a algun hospital tot i que no tenen per què haver passat un període d’ingrés ja que, en el mateix triatge, es pot haver identificat l’hotel com la millor solució a la seva casuística concreta. Un cop a l’establiment, se sotmeten periòdicament a controls mèdics i segueixen un dia a dia normal dins de les rutines del confinament.

tracking