Diari Més

L'Exèrcit finalitza la instal·lació del pont de Montblanc

Una cinquantena d’efectius hi han treballat

El pont va ser derruït per la riuada del 22 d'octubre de 2019.

L'Exèrcit finalitza la instal·lació del pont de MontblancOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Exèrcit de Terra va finalitzar aquest cap de setmana les obres per tal de recuperar el pont derruït a Montblanc, el de la Font de Bolovi. 54 efectius del Regiment de Pontoners i Especialitats d’Enginyers número 12, amb seu a Saragossa, han aixecat en ple confinament una estructura que té una longitud de 43 metres.

Els primers membres de l’Exèrcit van arribar el passat 7 de març a un municipi que feia mesos que reclamava inversions per poder continuar amb normalitat després de la riuada del 22 d’octubre de 2019, que va tenir greus afectacions a tota la Conca de Barberà. L’Ajuntament es va encarregar de l’acondicionament dels vials d’accés i els suports de formigó. El 12 de març van iniciar-se uns treballs que s’han allargat aproximadament un mes. A principis d’abril es va acabar l’acondicionament per part del consistori i des del dia 5 va començar a arribar el material militar. El dia 9 es va acabar la construcció, a l’espera que aquest passat cap de setmana finalitzessin les tasques de senyalització. Ahir finalment va obrir al trànsit.

El pont és del tipus Bailey en configuració triple-doble-reforçat, un model que ja s’ha fet servir en altres indrets de l’Estat, com ara Mallorca o Sevilla, precisament arran de riuades que s’han endut tot el que tenien per davant. L’actuació de l’Exèrcit espanyol en aquest pont, que és de titularitat municipal, respon a una petició de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, davant el retard en l’aprovació dels ajuts per afrontar els danys de la riuada.

tracking