Diari Més

Celebració

El Vendrell festeja el centenari d'una veïna que sempre ha viscut allí

La pandèmia ha truncat els seus plans de celebrar el seu centenari amb una gran festa, iniciada amb una missa

Pilar Fontana al balcó de casa seva rodejada de globus.

El Vendrell festeja el centenari d'una veïna que sempre ha viscut allíAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Vendrell (Tarragona) ha festejat avui el centenari d'una veïna, Pilar Fontana, que sempre ha viscut a la mateixa casa d'aquesta localitat, encara que la celebració ha estat a distància per culpa de la pandèmia de coronavirus.

Pilar Fontana, en declaracions a Efe, ha explicat sentir «molta il·lusió» per la «sorpresa», ja que l'han anomenat al balcó i, en treure el cap, l'han rebut amb una cançó d'aniversari i globus, amb les pertinents distàncies de seguretat entre els participants.

L'homenatjada mai ha canviat de domicili i fins i tot va néixer a la mateixa casa que viu ara, que ja era de la seva àvia.

Ja fa més de20anys que va enviduar i, encara que té dos fills, diversos néts i 22 besnéts, viu amb una senyora que l'ajuda.

La pandèmia ha truncat els seus plans de celebrar el seu centenari amb una gran festa, iniciada amb una missa, perquè sempre ha estat «una persona molt de l'església», i seguida amb un menjar amb la família i els amics.

Fontana, en la seva llarga experiència, va viure la pandèmia de la grip espanyola de 1918, encara que en aquells dies «la gent no anava amb màscares» ni «es parlava tant del tema».

No té cap consell perquè «ara tot canvia molt, abans era més senzill fer una cosa o l'altra».

La dona centenària qualifica la seva vida de «rutinària» i assegura que «he fet una mica de gimnàstica algunes vegades», però mai ha fet «res especialment» i menja «de tot».

Un dels seus néts,RaúlMir, elogia a la seva àvia com «la persona que uneix a tota la família» i que els ha ensenyat «el valor de la tradició» i de «la seva gran espiritualitat».

Si no fos per les mesures a causa de la pandèmia, «la meva àvia hauria fet una gran festa i fins i tot volia tancar el carrer», declara a Efe.

tracking