Diari Més

El GEPEC-EdC fa una crida a respectar la natura salvatge que s'ha obert pas aquests dies

Demana a la població que fotografiï aquelles petites mostres de natura que sovint les brigades s'afanyen a eliminar

Imatge de les herbes que creixen al Pla de la Seu.

La natura s'obre pas al Pla de la Seu de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElGEPEC-EdCfa una crida als ajuntaments perquè respectin el "rewilding"

L'entitat ecologista vol que no es retiri immediatament la "natura salvatge" que s'ha obert pas durant el confinament per tal que la ciutadania en puguigaudir

La crisi generadapel Covid-19ha obligat al confinament de bona part de la població mundial, una situació que, si bé està tenint efectes molt negatius pel total de la societat, ha resultat també en un creixement espectacular pel que fa a la biodiversitat de moltes zones a causa de la reducció o paralització de l'activitat humana. Si és probable que la nostra canalla no tingui mai més l'ocasió de veure tantes petxines a les platges o tantes flors als carrers, quina pressa hi ha per eliminar-ho tot?

Aquest és el missatge que el Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) transmet als ajuntaments i a la ciutadania, ara que per fi es comença a albirar el desconfinament a l'horitzó. L'entitat ecologista demana així que el retorn a la vida quotidiana es realitzi respectant la natura salvatge que s'ha obert pas aquests dies, però també que es reflexioni enversla oportunitatmediambiental que s'ha donat enmig de l'emergència sanitària.

Per això, elGEPEC-EdCdemana a la població que, quan acabi el confinament, fotografiï aquelles petites mostres de natura propera que sovint les brigades municipals s'afanyen a eliminar. Els/les ecologistes animen a compartir les imatges a les xarxes socials amb l'etiqueta general #CATrewilding i altres d'àmbit local (per exemple, #REUSrewilding), i també recomanen instal·lar l'appPlantNetper trobar el nom de moltes de les plantes autòctones que es podran observar quan s'acabi el confinament. L'objectiu de la campanya és doble. Per una banda es vol pressionar els propis ajuntaments perquè esperin almenys que la població confinada (en especial aquella que, si es fa un desconfinament esglaonat, trigarà més a sortir) pugui veure com de salvatges s'han tornat parterres i carrers abans no aplicar els tòxics herbicides. Per l'altra banda també vol afavorir un canvi de percepció entre la població perquè la biodiversitat autòctona i senzilla no s’observi com abandó o brutícia, sinó com exemples de natura amable que ens saluden i ens avisen.

tracking