Diari Més

Estat d'alarma

La Generalitat intervé la residència Nostrallar i rellevarà el grup gestor

Salut posarà en mans d’STS l’equipament dels Pallaresos, on la Fiscalia investiga casos de Covid-19

L'equip de la tercera subinspecció general de l'exèrcit de terra, ahir als Pallaresos.

Set avis moren a Vila-seca i l'exèrcit neteja l'entorn de la residència als PallaresosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els pròxims dies, l’empresa STS-Grup es podria fer càrrec de la gestió de la residència Nostrallar dels Pallaresos, actualment dirigida des de la Fundació Catalana Privada de Suport a la Gent Gran, segons informen fonts de Salut en un comunicat. El moviment, que es produirà amb tota probabilitat, està encara pendent de tancar-se. I representaria, a la pràctica, una intervenció de la Generalitat per rellevar de les seves funcions l’actual gestora del centre. La situació de la residència està sent investigada per la Fiscalia de Tarragona davant el nombre de contagis i defuncions per Covid-19.

La residència Nostrallar és un centre concertat amb la Generalitat de Catalunya que disposa tant de places públiques com privades. Per això, un cop tingui lloc aquest relleu es comunicaria als residents i a les seves famílies el canvi de titular amb la subrogació dels drets i deures dels seus contractes. STS-Grup quedaria exonerada de totes les responsabilitats en què es pugui haver incorregut fins la data de l’entrada en la gestió del centre.

Pel que fa a recursos humans, es realitzaria la subrogació dels treballadors amb la preservació de tots els seus drets i dels seus deures establerts en els seus contractes. La residència Nostrallar té una capacitat de 210 places registrals, de les quals 95 són concertades i 115 privades. El centre té ara una ocupació total de 120 llits.

La Fiscalia de Tarragona va incoar diligències d’investigació, fa pocs dies, per la situació a Nostrallar, que a finals de la setmana passada sumava almenys 15 residents morts i 50 contagiats per la Covid-19. Les diligències es van obrir arran d’una denúncia presentada pel propi Ajuntament. Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació en funcions de policia judicial. En la denúncia, el consistori expressava la seva «preocupació» per la situació al centre i es mostra partidari que sigui intervingut. La direcció assegura al al seu moment que «mai s’ha amagat res». Segons la denúncia presentada a Fiscalia, hi havia familiars alarmats per la falta de notícies i l’opacitat del centre a l’hora d’informar de l’estat de salut dels residents. També s’apunta a la falta de material de neteja, com ara sabó i desinfectant, i a una informació rebuda segons la qual la residència havia «declinat» l’ajuda de l’exèrcit per motivacions polítiques.

tracking