Diari Més

Comerç

Caprabo donarà sortida a una dotzena de petits productors de la demarcació

Es tracta d’empreses que han perdut canals de venda per la crisi de la covid

S'han acollit al pla de Caprabo cellers i cooperatives d'oli de Tarragona i Ebre.

Caprabo donarà sortida a una dotzena de petits productors de la demarcacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dotzena de petits productors agroalimentaris de la demarcació podran donar sortida als seus productes gràcies a un pla d'ajuda als productors de proximitat impulsat per Caprabo, amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i el Departament d'Agricultura. La cadena de supermercats catalana va posar-se la setmana passada a disposició de les cooperatives i petits productors, que arran de l'alerta sanitària han perdut els seus principals canals de venda, sovint vinculats amb el sector de la restauració i les fires i mercats tradicionals.

«Volem aportar la nostra experiència i col·laborar per ajudar a reconduir la situació», explica Fernando Tercero, el responsable de Proximitat a Caprabo. De fet, aquesta acció és un pas més en el Programa de Proximitat que el supermercat desenvolupa i que permet que més de 300 productors locals puguin comercialitzar els seus productes en aquests establiments.

En el cas de la demarcació, els productors que ja s'han acollit al pla de Caprabo són principalment cellers —un dels sectors més castigats pel tancament de la restauració—, algunes cooperatives que es dediquen a la producció d'oli i productors de fruits secs. En altres zones de Catalunya, la distribuïdora està prioritzant els frescos, com la carn o els làctics, ja que són més crítics perquè tenen una caducitat més curta. El departament de Proximitat de Caprabo estudien una per una cadascuna de les peticions que han rebut, —que han estat més d'una cinquantena només els dos primers dies de funcionament de la iniciativa—, per a trobar la millor solució per a cada cas, tenint en compte el producte i la quantitat de la qual es disposa i les possibilitats de comercialització. En cas que no els puguin incorporar al Programa de Proximitat, des de Caprabo els redirigeixen cap a canals que els poden ajudar.

Enfortint el territori

Aquests productes es distribuiran primer en els supermercats més pròxims al seu lloc d'origen i si cal, per qüestions de demanda o per donar sortida a un lot de productes que d'una altra manera s'acabaria perdent, portar-lo a altres establiments de Caprabo més allunyats geogràficament del productor.

Fernando Tercero explica que, si bé aquest pla és una acció concreta per intentar donar un cop de mà enmig de la crisi del coronavirus, els productors que vulguin podran continuar treballant amb Caprabo i formar part del Programa de Proximitat de la cadena. «Si d'aquesta situació aconseguim que hi hagi nous productors que confiïn en Caprabo per a distribuir els seus productes, nosaltres encantats. Tot i la crisi actual, entre tots haurem pogut trobar futur», assegura.

El responsable de Proximitat fa un clam als consumidors perquè no s'oblidin dels productes km0 quan facin la compra. En aquest sentit, demana que se'ls tingui en presents a l'hora de triar un producte o un altre. I reivindica: «Els productes de proximitat són la nostra riquesa i enforteixen el territori».

tracking