Diari Més

Un retir espiritual per a oblidar durant un instant la major de les crisis

El psicòleg Adrià Cabestany ofereix activitats gratuïtes de benestar personal durant el confinament per a combatre el coronavirus a les cases

Adrià Cabestany, a casa seva, on mostra els seus coneixements a aquells que el segueixen.

Un retir espiritual per a oblidar durant un instant la major de les crisisDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coronavirus està fent brotar el millor i el pitjor de cada persona. Estar a casa confinat pràcticament les 24 hores del dia, a excepció de fer la compra o anar al centre sanitari, s’ha convertit en l’únic mode de vida arrel de la crisi de la COVID-19. Especialistes tracten d’ajudar a millorar la vida d’aquestes persones, ja que els dies comencen a pesar i, això, es nota molt en les relacions amb les persones. Entre ells, Adrià Cabestany, psicòleg, dona un cop de mà en allò que pot.

Fa sis anys que Cabestany, que viu a la localitat de Salou, exerceix la psicologia i, en aquests darrers dies, s’ha vist obligat a reinventar-se. A banda de la seva consulta a Montblanc, on treballava fins ara i tornarà quan acabi la crisi, ha apostat per un tipus d’activitats destinades a tothom i que fa des del seu propi domicili. «Ofereixo activitats de benestar personal. Fruit de la meva preocupació en la crisi del coronavirus, vaig oferir diverses propostes, les quals es poden consultar als meus dos blogs (www.yogansun.com i www.tubienestardigital.com)», diu.

Desenvolupament personal

Cabestany detalla que el que ell proposa són «tècniques de desenvolupament personal, ofereixo consells per a poder crear un espai agradable a casa, una mena de retir espiritual per a aquells que estan patint el coronavirus».

«Estic molt content, fa dies que treballo molt, hi dedico moltes hores», aplaudeix Cabestany, que resumeix tot el que ell ofereix com a «un conjunt d’idees o activitats per a poder sentir-se millor».

Ell, als clients de la consulta, els continua oferint ioga a través de Zoom (videoconferència), però, de forma gratuïta, mostra aquest retir en el segon dels seus blogs, el qual compta amb «gairebé 300 usuaris», els quals, per a Adrià Cabestany, són «una xifra molt considerable i que a mi em fa molt feliç». A banda, el salouenc també toca instruments, cinc concretament. «L’altre dia, a la terrassa, vaig tocar-ne un i el vídeo va tenir més de 3.000 reproduccions», detalla, molt satisfet de l’acollida, en general, de totes les activitats que està proposant durant aquests dies de confinament.

Instruments

A tall d’exemple, diumenge al matí «vaig començar una meditació amb instruments, els quals estan enfocats a la meditació i a aquest estat de relaxament que busquem. Crec que és important practicar cada dia, meditar cada dia, crear a casa un espai a casa que sigui agradable per a poder posar-ho en pràctica».

El psicòleg també parla de mites, com ara «no serveixo per a meditar, no parlo mai amb lament, la ment ha de funcionar...», els quals, segons ell, són importants per a poder trobar aquest espai que ell proposa.

Pel que fa a la gent que el segueix i a la població en general, Cabestany destaca que «tinc la sensació que la gent està una mica al límit, veig que ens trobem en una situació extrema. Qui era positiu, ara encara ho és més i, qui era negatiu, també».

tracking