Diari Més

Economia

La Riuada Solidària prioritza les ajudes per als negocis enfront del coronavirus

Montblanc congela els tràmits per «garantir la correcta avaluació i revisió» dels projectes

Imatge de les botelles del desaparegut celler Rendé Masdéu.

La Riuada Solidària prioritza les ajudes per als negocis enfront el coronavirusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Riuada Solidària de l’Espluga de Francolí reunirà aquest dijous, per via telemàtica, la seva Comissió d’Avaluació per tirar endavant la fase d’adjudicació d’ajuts de la línia d’activitats econòmiques empresarials o comercials afectades per la riuada del 22 d’octubre a l’Espluga. Davant la situació d’excepcionalitat pel coronavirus, la plataforma ciutadana ha decidit prioritzar la línia dels negocis, «tenint en compte que la crisi actual els genera un nou cop en l’activitat econòmica i el suport de la Riuada Solidària esdevé encara més necessari». La tramitació de la resta d’ajuts quedarà de moment congelada arran del confinament decretat per la pandèmia de coronavirus, inclosos els que ha d’atorgar la Riuada Solidària a Montblanc que també atura temporalment les gestions per a totes les categories.

Per a la línia d’ajuts a negocis a l’Espluga s’han rebut un total de 6 sol·licituds, de les quals 5 han estat acceptades en la fase d’avaluació, després de la revisió per part de la Comissió Legal i Econòmica de la iniciativa ciutadana Riuada Solidària, en complir amb els requisits establerts a les bases publicades a riuadasolidaria.cat. Els 9 membres de la Comissió d'Avaluació podran acordar un repartiment diferent, però cada projecte podrà rebre un màxim de 10.000 euros.

La plataforma ciutadana de l’Espluga ja ha acabat la fase de recollida i validació de tots els expedients per part de la Comissió Econòmica i Legal. Tot i això, ha considerat oportú congelar el procediment d’adjudicació d’ajuts als projectes de la resta de categories fins que es normalitzi la situació i sigui possible fer presencialment la supervisió de la documentació de la fase final de justificació de totes les categories. Ara per ara, les circumstàncies excepcionals de confinament compliquen l’operativa de la iniciativa ciutadana perquè dificulten enormement l’acurada revisió de la documentació de tots els projectes, necessària per garantir la transparència del procés.

La Riuada Solidària a l’Espluga, per al total de les set línies establertes, ha rebut gairebé una cinquantena de sol·licituds d’ajut, de les quals un 80% han estat acceptades perquè han presentat correctament tota la documentació requerida en les bases.

Per la seva banda, la Riuada Solidària a Montblanc ha completat tot just el procés de recollida de sol·licituds d’ajut, havent-ne rebut una vintena. Tanmateix, les actuals circumstàncies han impossibilitat la primera avaluació de la documentació i la comprovació de si els projectes compleixen amb els requisits. Així mateix, la comissió avaluadora dels projectes, conformada per professionals externs i membres d’entitats montblanquines, tampoc podria reunir-se per examinar i validar els projectes presentats.

En aquest punt, el col·lectiu de voluntaris ha decidit aturar temporalment els tràmits per tal de poder desenvolupar el procés de selecció i el d’avaluació amb normalitat quan millori l’actual escenari de crisi sanitària. Tot i això, en el cas de la plataforma montblanquina i segons les bases, el període per resoldre la concessió dels ajuts acabaria el 22 de maig.

tracking